suddrik

Dagbok från Amerikatt

About 8 augusti, 2008

8 augusti, 2008:

Vi bodde i Sollentuna och levde en Svensson-dröm. Villa, sommarstuga, bra barnomsorgsplatser, nära till älskade arbeten, politiskt korrekta, etanolbil som helst skulle stå och så ekorätt mat som möjligt. Vi hade många växter och vänliga katter och betedde oss som man bör. Det blir inte mycket bättre. Naturligtvis behövdes en förändring.

Min man erbjöds jobb i Redmond, WA, USA hösten 2006, ett erbjudande som han inte tog särskilt allvarligt på till en början. Under våren 2008 bestämde vi oss för att resa och att stanna i 1-2 år till att börja med. Vi är: Jenny, min man Viktor och våra småflickor Sanna, född i oktober 2003, och Alva född i juni 2006.

 

15 september, 2009:

Vi bor i Redmond och lever den amerikanska drömmen. Villa, bubbelpool, 2 bilar varav en SUV (dock hybrid!), mor är vältränad hemmafru, barnen har massa aktiviteter efter Kindergarten och preschool och far bjuder några bekanta barnfamiljer och tänder grillen för en BBQ när något ska firas.

Efter ett år i USA kan vi bara konstatera att vi älskar det här stället och att det är enormt spännande att få känna på att vara utlänning (utan att för den delen inse att det är mycket lättare att vara sådan när man har samma etnicitet som urbefolkningen och kan språket). Vi blir nog kvar här ett tag.

… this is our story.

 

One Response to “About”

  1. Josef Boberg Says:

    Lycka till ❗ – önskar Josef 🙄


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s