suddrik

Dagbok från Amerikatt

Morgonstund har guld i mun 23 augusti, 2011

Filed under: 4. Coming home — Suddrik @ 10:24

Usch vad tidigt man måste gå upp om morgnarna. Ungdomens trötthet är tack och lov över, jag studsar upp 7 efter att klockan ringt 1 sekund, väcker Sanna uppe i taket (loftsäng var verkligen för högt!) och en Alva som är frusen (bara på morgnarna, resten av dagen vill hon springa runt näck, vare sig det är +25 eller +10).

Vi behöver gå vid 7.45 för att slippa kuta. Jag ser fascinerat på hur Alva tar 2 steg, ibland 3, för varje steg jag tar, de är ganska långa dessutom, hon hinner med utan att klaga. Inget regn idag utan en fuktig men ljum morgon under gråa skyar.

Sanna börjar först, 8.10 och jag pussar hennes ansikte fullt med små kärlekspussar trots att hela 2A och 2B står och tittar på, viskar att hon är cool som klarar av massa mammapussar fast alla andra ungar står bredvid. Hon ler från öra till öra. En trätrappa ner till Alvas klass, hon börjar först 9.00 och har fritids till dess. Jag kan inte släppa henne. Lyfter upp, kramar länge, pussar på lilla uppnäsan.

Jag inser varför det är svårare den här gången; i USA var det bara på låtsas, ett tag liksom, och nu lämnar man in barnen på 10 år. På riktigt som sagt, nu är det Alvar, Sanna mina ord. (Jo, Alva förväntades vara pojk.) Tur att det känns så bra.

Mysiga fröken Annika berättade igår med sin mjuka gotländska att Alva hade blivit lite småarg på eftermiddagen när hon insett att skolan var slut och de bara skulle leka, hon hade ju räknat med att lära sig läsa. Så det sista Alva säger idag innan vi föräldrar smyger iväg är att ”idag ska hon minsann lära sig”. Fröken Anna förklarar att hon har många år på sig. Alva verkar lite paff och i en sekund ser hon ut att tänka ”jahaja, här går det inte fort minsann. Bäst att gå och leka lite.”.

Så vi går och Alva tittar inte efter oss. Hon kryper upp bakom fröken Anna och kittlas. På vägen utbrister jag med enorm lättnad och glädje ”men guuu vad det är skönt att slippa göra de där förbannade matlådorna…!!” och Viktor berättar att han frågat Sanna om hon också tycker att det är skönt att slippa bära och diska varje dag, svaret var dock att mammas mat var godare.

Sedan bussar Viktor sig själv till Microsoft. Jag går hem och undrar varför jag inte började jobba redan den här veckan.

Annonser
 

2 Responses to “Morgonstund har guld i mun”

  1. Gabriella Says:

    Låter ju helt underbart med skolstart 🙂 Du får passa på att njuta av en sista ledig vecka 😉 … du kan ju alltid träna 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s