suddrik

Dagbok från Amerikatt

Är Pippi en slampa? 7 augusti, 2011

Filed under: Kategorilöst! — Suddrik @ 22:59

Vi spenderar hela dagen på Astrid Lindgrens värld. Det regnar så gott som hela tiden, från 11 då vi anländer till strax efter 18 då de uppenbarligen stängde. Teater-temaparken var ingen särskilt stor överraskning och vi vet inte om den var värd de 4 timmar det tog att åka hit. Tack och lov kortades hitresan med 1 timme eftersom vi kom från Örebro.

Det skulle vara tidigt uppträde i Körsbärsdalen så vi skyndade oss dit så fort vi anlände till parken, men det fanns inget där. Störtregnet i samband med bristen på tak (regnar det aldrig i Sveriget?) gjorde de första timmarna rätt outhärdliga. Antar att man vande sig vid nederbörden till slut. Dagen blev till slut helt okej, Pippi, Emil i Lönneberga, Madicken och kanske mest av allt; Karlsson på taket, var jätteroliga att titta på! Inte så man kommer att köra hela vägen tillbaka, men om man har vägarna förbi så – absolut!

Vi bor på ett hotell i Vimmerbys södra utkanter, men härlig frukost- och middagsbuffé. Ikväll har vi suttit i några timmar i restaurangen, passade på att dricka ett par  öl vardera när barnen lekte i lekhörnan. Så ser jag något bekant. Förklarar för Viktor hur den blonda kvinnan framför oss slickar sig runt munnen exakt så som Pippi gjorde under showerna idag. Jag glodde mycket på Pippi så jag känner igen henne, Viktor gör detsamma. Hon har man och 3 väluppfostrade barn vid bordet. Vi försöker få våra barn att gå fram och fråga om det är hon, Pippi, vi vågar ju inte fråga, och unikt nog gör inte barnen heller det, inte ens Alva som vanligen har balls of steel. Vi tar upp våra kids på rummet, lägger dem framför min dator som ger ”Karlsson på taket” och går tillbaka ner för en 3:e öl. Barnen nöjda över ansvaret. I restaurangen sitter Pippi, slickar sig runt munnen och så försvinner halva sällskapet för att stanna vid restaurangens utgång. Hon själv går fram till en hyfsat ung kille vid bordet bredvid och man kan inte låta bli att avlyssna… jorå, hon bjuder hem honom. Häpet säger jag till maken att Pippi just bjöd hem någon på trekant, trots att jag inte riktigt tror det själv. Brukar inte uppmärksamma sånt. (I skrivandets stund säger Viktor med ett flin ”undrar vad de gör just nu?”) men det blev så grafiskt. Lyssnar vidare. Och jovisst, oskyldiga Pippi har flera barn och är swinger. Hon rockar.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s