suddrik

Dagbok från Amerikatt

faller på plats 5 augusti, 2011

Filed under: 3. I Sverige,4. Coming home — Suddrik @ 1:20

Så, alla riktiga löpare säger att man rensar hjärnan när man springer. Jag kan göra det på gymmet, men när jag springer upptäcker jag till min förtret och förvåning att jag ofta blir… ganska arg faktiskt. Naturligtvis faller saker på plats som inte kunnat ältas korrekt under dagen, men allt som oftast kommer jag hem milt förbannad. Svär en stund, sedan armhävningar och så är det över. Saknar Gold’s och dojon. Och några kompisar, men that’s it. Har alltid varit sån, accepterar och gillar läget. Det är inte bara tankarna som faller på plats när jag kutar, hela livet verkar ha fallit på plats. Ser det nästan framför ögonen, hur en hög med assymetriska bitar faller ner på ett halvfärdigt lagt pussel och bara lägger sig rätt. Det är inte ofta det sker antar jag, men kanske känns det bara enkelt tack vare åratal av förberedelse.

Det är skönt att få lite struktur i livet. På något vis har det känts som att livet stått på vänt, att inget var på riktigt. Nu, nystart. Som den där känslan man får nästan varje år i september, man kommer att sakna sommaren men ändå är det skönt när luften blir hög och klar och man kan börja ta tag i saker igen, just den känslan, men mycket, mycket starkare.
Barnen börjar skolan om ett par veckor, samma skola som ett av grannbarnen, jag börjar jobba den 5 september efter att barnen är hyfsat inskolade. Jag längtar och är samtidigt jättenervös. Viktor är tillbaka på jobbet sedan i måndags, på distans, och trivs jättebra med det.

Droppade maken med vår ”nya” Volvo 850 som vi betalade 8.500:- för, en -93:a vars alla plastdetaljer, radion och AC:n är trasiga, rost lite här och var, men den går riktigt bra. Det känns oväntat trevligt att ha en gammal rishög. Man behöver inte oroa sig för repor och annat tjafs, man kan frakta källsorteringen utan ångest över någon fläck i inredningen. Förvånas, vill man inte ha nytt och bekvämt? Men det verkar sträcka sig längre än så, det ekande tomma huset där alla små nödvändigheter saknas, gör mig lycklig. Snacka om att våra saker äger oss.

.

Barnen smög in och la sig i vår säng en kväll. Det låg saker i sängen och barnen ville inte stöka till, så de la sig mellan dem. Vi tittade kärleksfullt, som så många gånger förr.

.

Joggar i skogen och springer in i en fjärilssvärm.
Sprang hem och hämtade make och barn, och kamera förstås.

.

Alva framför kamelerna i Furuvik.

.

Slänggunga

.

Självporträtt i regnet som började falla 10 minuter efter att vi lämnade parken

.

Provar byxorna jag hade när jag var rocker i 9:an och 1:an på gymnasiet.
Fortfarande lika snygga… förutom att midjan är lite underligt hög.

.

En vanlig onsdagsmorgon kan det se ut såhär hos oss
Nå, vad är bäst, karate eller kung-fu?

.

Sanna och Alva äter sin middag på kökstrappen och grannbarnen leker under Viktor som bygger trädkoja. Lite senare kom grannen över med öl.
Livet är bäst när det är bäst, och när det är enkelt är det helt enkelt så.
 

.

Alla tjejerna posar

.

Liten Alva leker i rabatten (man får, jag håller på att gräva ur den)

.

Stor, men liten 7-åring, är så lycklig över att vara i Sverige och slippa bh.
Lillasyster hennes har badat helnäck också. Bara en sån sak. (På Rösjöbadet)

.

Solnedgången är lika vacker varje kväll när man bor uppe på en kulle

Annonser
 

2 Responses to “faller på plats”

 1. hanlindpia Says:

  Det ser underbart ut! Verkar som att ni verkligen kommit pa plats och ungarna ser ut att trivas for fullt! Grattis till ditt nya jobb, kommer att ga toppenbra! Visst ar det frihet att kunna bada naken nar man ar barn, det hor liksom till. Har ar det ju rent forbjudet. Det otvungna forhallandet till naturen kan vara nagot jag saknar, inte for att jag ar en hangiven friluftsmanniska men man har anda alternativ och det blir inte sa konstlat. Solnedgangen ser helt magisk ut! Var ar det ni bor ni nu? Ar det samma plats som ni bodde innan ni flyttade till USA (har inte riktigt hangt mer har pa bloggen senaste tva veckorna). Roligt det du skriver om att springa, jag har ett hatkarleksforhallande till att springa. Tycker det ar erbarmligt trakigt men samtidigt kanns det valdigt skont…hm…hur kan man forena dessa tva kanslor egentligen?! Lopbandet ar det basta eftersom man tuppar av annars i varmen, men kan tanka mig harliga rundor i skogen hemma, det maste vara underbart!
  Ha en harlig helg!

  • suddrik Says:

   Jag saknade naturen i USA också, det finns parker och så, men det var inte samma naturliga sak som i Sverige. Och nakenhet? Nästan lika illa som i Dubai kan jag tänka mig!

   Jag har inte skrivit så mycket om flytten, men vi har haft huset på uthyrning i 2 år, det har stått tomt sedan januari och nu har vi flyttat tillbaka in i det. Det är knepigt med tomheten, man var så van vid möblemanget som det var, men det är så befriande tomt nu. Underbart!

   Jag formligen hatar att springa jag också!! Men det är lite av en prestigesak för mig, bara för mig själv alltså, för jag kunde inte springa förr (för korta hälsenor bland annat). Så är det i det närmaste gratis också, och man kan göra det var som helst. Förstår att du behöver löpband i värmen hos er dock… jag skulle nog inte träna alls om jag bodde där och inte hade AC:at gym!

   Ha det så bra!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s