suddrik

Dagbok från Amerikatt

Många kvinnor må köra som kärringar, men än fler män kör som idioter 9 juni, 2011

Filed under: 2. Living in America,Konstigt — Suddrik @ 9:47

På väg hem från jobbet ligger jag kvar i omkörningsfilen på 520, som jag automatiskt hamnar i efter påfart från I-5. Lite längre fram ser jag köer i högerfilen, det har backats upp pga sista avfarten före flytbron. Registrerar köerna, och glider vidare. Precis jämsides ligger ett avskyvärt stort as till pick-up. Helt plötsligt ser jag hur han glider över i min fil, blir orolig, det var inte länge sen jag blev påkörd. Han ligger kvar där, så jag tutar. Det är fortfarande flera 100 meter till stoppet i hans fil, och han är på väg in i min trots att jag ligger där och kör. Tutar igen. Ligger kvar på tutan, för idioten fortsätter att komma närmare. Hade jag inte kört 50 MPH och just haft bilen inne på lagning så hade jag låtit honom köra in i mig, men det slutar förstås med att jag får tvärnita efter att ha legat på tutan i många sekunder. När han kört in framför mig gestikulerar han, jo jag förstår precis, han ville inte stanna i kön. Så långt är jag med, men han kan ju för helvete inte bara preja någon för det! Jag såg honom aldrig blinka ens, han låg ju precis jämsides med mig. Jodå, han fick fingret och såg det. Brukar undvika att fucka åt folk eftersom de kan ha vapen, men jävlar vad förbannad jag var.

Sen la han sig åt sidan och jag körde om och lyssnade på radion och struntade i alltihopa.
Men jag funderar och tänker på alla gånger man varit involverad i olyckor eller incidenter då det varit nära ögat. Jag brukar säga att jag inte haft några olyckor, men när jag tänker efter är det ett flertal och samtliga har en gemensam nämnare. När vi blev påkörda i april, i rondellen i Upplands Väsby för 16 år sen, 2 gånger i Gröndal i början av 2000-talet, 1 gång i Kista -95, samtliga gånger har det varit den andra bilens fel – och samtliga har varit män!

Min storasyster blev påkörd en gång när hon var helt ung och helt grön. Hon väntade vid ett stopptecken, och han som körde in i henne bakifrån sa att det var hennes fel eftersom hon inte körde när det var fritt…!

Ändå är det alltid kvinnor som påstås köra illa! Som farsan garvade åt klistermärket ”kvinnor kör bättre än höns” som han såg någon gång tidigt 80-tal. Mamma var arg och jag förstår henne. Det är till att börja med inte ett jäkla dugg roligt, men inte heller sant! Ska sanningen fram så kör min farsa som förväntat av just en klassisk kärring (!). Hur är det då med de så kallade kärringarna? Kör de så illa? De kanske är försiktigare och det stör ju alltid nån, men hellre någon trög och säker än idioterna som i enligt mina erfarenheter till 100% bestått av män.

.

Bad driver? No problem.
Get a big-ass truck and you will be the survivor in the accidents you cause!
Even when you’re really, really drunk!

Ford F250 Side View

Saknar ord för hur mycket jag avskyr denna sorts styggelser till fordon som hälften av befolkningen har våta drömmar om. Vad kompenserar deras förare för?
*måttar 5 cm mellan tumme och pekfinger i luften*

Bilden föreställer dessutom bara en liten Ford F250. Det finns mycket större, motsvarande lastbilar, något som ägare berättigar med att de ”kör saker”. I 95% av fallen är flaken dock tomma och synbart oanvända. De enda som ”kör saker” är de mexikanska trädgårdsarbetarna.

Annonser
 

6 Responses to “Många kvinnor må köra som kärringar, men än fler män kör som idioter”

 1. T-Anna Says:

  Citerar Dylan Moran ”They’re called Hummers, you know? It’s like a big… four wheel drive thing. Huge. How small does your cock have to be? To make you walk into a car showroom and say ”Listen, I need something the size of a school, so people know I’m around. As if driving wasn’t already agressive enough. You see people behind the wheels of these things, they change, you know, in those big, built-up vehicles. (…) They lose the ability the distinguish between an empty packet of crisps and your children” http://www.youtube.com/watch?v=9FxE-aezGtI&feature=related runt 4:40

  • suddrik Says:

   Hahaha, vilken bra!
   Det är egentligen bra sorgligt att folk ska behöva klä sina kroppar i allt detta stål för att få självförtroende, och dessutom behöva finna bortförklaringar till sitt agerande.

 2. Mamma Says:

  Kvinnor kör bättre än höns, och det är ju tur det, för männen gör det inte, de far runt som äggsjuka höns. (med många undantag)

 3. Pia Says:

  Sana dar jattetruckar finns det gott om har, mest lokala som kor men aven expats, ser inte heller nagon direkt anvandning av flaket utan det ar ren ”min ar storst” grej. Vanligt har ar att man ligger i snabbfilen, haller hastighetsbegransningen och sa kommer det nan dare bakifran och blinkar och lagger sig precis i rumpan, tills man av ren panik maste flytta sig. Valdigt stressande och farligt. Men tydligen har folk valdigt brattom dit de nu ska.
  Forstar att du blev forbannad, bra att fingret kom upp. Har ar det straffbart att visa fingret, sarskilt mot en lokal snubbe eller tant men svara far man ju gora!!!

  • suddrik Says:

   Först blev jag lite förvånad, men så mindes jag att Dubai faktisk lämnar större footprint än USA, så jag kanske inte borde bli det! 😀
   Man är ju inte van vid de där vidriga bilarna, de ser verkligen extrema ut för oss svenskar! Men en sak som är lite lustig är att svenskarna som vanligt är duktigare på att klaga på amerikaner och dess gelikar än att se om sin egen bakgård, bilarnas storlek ökar tydligen där också. De ligger bara några år efter. Det är nästan som att ”så länge någon är sämre så är jag bäst”.

   Vad jobbigt att de är så aggressiva i trafiken!! Här är majoriteten väldigt bra. Jag menar då inte att de kör fantastiskt väl, som i Sverige där vi pluggar i evigheter för att sedan känna oss berättigade att göra allt inom lagens ramar, eftersom vi kan dem så väl. Här lär man bara ut det absolut viktigaste, det man trycker hårdast på är omtanke mot andra bilister…! Jag tror att det jag läste flest gånger i körkortsboken (bok är att ta i, det var ett häfte) handlade om att man ska se till att alltid synas. Så folk kan inte reglerna jättebra, skyltar och text på vägen förklarar saker så det nästan blir löjligt, men att bli insläppt när man vill byta fil? Inga problem. Det är fantastiskt bra trafik faktiskt.

   Får man inte visa fingret?? Hahaha!! Det betyder säkert nåt mycket fulare där kan jag tänka mig… Det är ju olika här och var. Fast jag gav inte tillbaka, han som prejade mig gjorde inget alls förutom att just preja mig, jag tror helt ärligt att han inte fattade att han gjorde något dumt! Sjukt men inte ovanligt, särskilt bland män, att ta allt för givet.

   När folk kör upp i häcken på mig så brukar jag bromsa, bara lite lätt så bromslyktorna tänds. Då får de panik istället. Fast… kör man runt i en Smart eller ännu värre, Miata, då kanske det inte hotar nån. 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s