suddrik

Dagbok från Amerikatt

Jaha, då var det över då. 16 maj, 2011

Filed under: 2. Living in America,4. Coming home,Barnen,Besök,Jobb — Suddrik @ 12:23

Jag vaknade 7 med 2 barn i sängen och ingen make. Viktor sov i soffan efter att ha varit uppe med lillebror klockan 5. Min svåger var nära att ”göra en Laszlo”, dvs tog fel på flygtiden. Han skulle resa kl 8.40 men trodde att det var på eftermiddagen. Göra en Laszlo säger vi sedan jag och Viktor missade flyget till Bali där vi skulle spendera 3 veckors bröllopsresa. Vi hade på något sätt tagit fel på en dag och insåg misstaget en halvtimme innan planet lyfte. Underbara, ljuvliga, fantastiska och världens bästa flygbolag Thai Air fixade in oss på nästa flyg istället, utan extra kostnad. Nu när resten av makens familj bytt efternamn blir uttrycket bara vårt!


De har dessutom bäst mat, med flervalsmeny,
och
de snyggaste och trevligaste flygvärdinnorna.

Sanna har inte känt av det riktigt än, men jag vet att hon kommer att sörja att onkel Gabor har åkt hem. Hon har haft så roligt med honom och har väckt honom varje morgon genom att stirra på honom tills han kom upp för att leka med henne.

Vi har ett litet vacuum just nu i vilket vi sitter och inte riktigt vet vad vi ska göra. Ödet tycks ha valt ut åt oss att vi bör flytta tillbaka nu. Det är aktierna i Viktors företag som måste köpas tillbaka i sommar, våra Sverige-hus står tomma och övergivna, kontraktet på huset här går ut och det är ändå för stort för oss, så vad valet än blir flyttar vi någonstans. Jag har hittat ett hus i området som jag är sugen på, det är mycket mindre med har större och plattare tomt. Det finns mer som drar och knuffar oss långt österut. Det är jobbigt att bryta upp. Har dock haft en telefonintervju med Sverige och eftersom arbetsmarknaden är så mycket trevligare och roligare i det gamla landet så finns det ändå ljusglimtar i mörkret. Jag är också medveten om att för varje år man stannar minskar chansen att vi återvänder.

Men det är lugnt i livet nu.
Råttan har magrat och blivit lite knäpp, hon har nog inte så långt kvar. Hon är 1 år och 8 månader, vi räknade med upp till 2 år. Hon får jättemycket mat nu, kanske blir hon fet och friskare igen?
Jobbet är långsamt med trevligt.
Jag nämnde för Viktor att jag vill konvertera till Buddhismen, för att kristendomen är självgod och självberättigande och jag likaså. Lärorna passar bättre in i vår filosofi och Viktor ville också. Jag har sneglat ditåt i flera år, nu har tanken mognat.
Alva hade sin balett-recital igår, antiklimax med blandade känslor. Återkommer med bilder ikväll.

.

 Varför förlåtande religion? Hellre tillåtande.

Annonser
 

4 Responses to “Jaha, då var det över då.”

 1. Ulrica Thiel Says:

  Hur många Sverige hus har ni?

 2. Pia Says:

  Jag ar ocksa stor fan av Thai Airways, minns nar jag landade en kall eftermiddag i bara shorts fran Thailand da de missat mitt bagage i Bangkok. Men fick en bra ersattning av dem, asiater ar sa snalla hahahha!
  Intressant du namner buddhismen da jag ser mig som buddhist mer eller mindre sedan minst 15 ar tillbaka. Fascinerande, forlatande religion som fokuserar pa det goda, pa nuet. Pa handlingar. Inget fordomande, inga konstiga hus man maste be i, inga gudar att be till, utan goda garningar, karlek och talamod. Later ju ganska sjalvklart!
  Kram!

  • suddrik Says:

   Klokt av dig! Jag fann väl tro när jag var 13-14 nånting har jag för mig, och sedan vänjer man sig. Det är helt nya tankesätt, det är inte en religion med gudadyrkan, väldigt ovant.
   Jag gillade asatron också, men den känns lite barbarisk och förlegad idag. Det är väl närheten till naturen samt att få vara jordnära och inte flummig som jag gillade med den. Men vänlighet är verkligen framtiden.
   Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s