suddrik

Dagbok från Amerikatt

Mindre vanlig biverkning: Plötslig död 11 maj, 2011

Filed under: 2. Living in America,Naturmedicin — Suddrik @ 12:58
Annonser
 

8 Responses to “Mindre vanlig biverkning: Plötslig död”

 1. urenergi Says:

  Hahaha lillasyster och storasyster kallar personer eldsjälar utefter helt olika kriterier 😉 Lite aspartam mår du bara bra av – MEDICINE!

 2. suddrik Says:

  Det är verkligen huvudet på spiken ju!
  Vi uppfattar dem olika pga våra olika mindsets!
  Wow, vilket radarpar vi är… Vilken tur att vi ger oss in på ungefär samma saker ungefär samtidigt alltid (hårdrock, dricka sprit, sluta dricka sprit, alternativmedicin och helhetstänk) för annars kommer vi inte kunna babbla öronen av alla andra omkring oss (som vanligt) när vi ses!

  Aspartam är förresten en källa till fenylalanin, vilket vi faktiskt behöver, minns inte till vad dock… Signalsubstans va?

 3. Mamma Says:

  Kolla på shenet.se, där finns en del att lära sig (tills den sidan förbjuds).

  • suddrik Says:

   Det är bara att sälja som är förbjudet, inte recept.
   Tänk, det var säkert 7 år sen jag besökte den sidan sist. Den är fortfarande lika vansinnigt ful.

 4. Mamma Says:

  Sidan är ful, men rätt bra om man vet vad man letar efter!
  Förresten, vad menar du med ”en doktors insikt”? Hoppas att det var ett hån!!

  • suddrik Says:

   Jag har en schweizisk alternativdoktor som jobbar med kinesisk medicin, akupunktur och koppning, och han erkänner när han möter ett problem som han inte kan lösa. Så det var inget hån alls, min doktor är bäst!

   Som om inte det vore nog så har han bästa loggan också!!
   http://www.bellevueacupuncture.net/

   Ska dit idag om 6 timmar, YEY!! 😀

 5. Ulrica Thiel Says:

  Jag hade en fundering på att läsa till homeopat innan jag började plugga till beteendevetare. Jag är helt inne på den homeopatiska linjen, jag tror mer på att läka orsaken än symptomen. Men ibland skrämmer mig det lite att de två inte samverkar. jag tycker ändå att jag har märkt en skillnad, åtminstone på de läkare jag har träffat de senare åren. De (en del ska jag väl säga) har börjat få en känsla för att det finns annat än att stenhårt medicinera. MEN det är ärligt talat vårt monetära samhälle som är anledningen till att det inte finns ett holistiskt synsätt på människan i vårt samhälle idag. Anledningen till alla mediciner är ju att få människorna yrkesverksamma ett tag till. Det handlar inte om att människor ska ha ett frisk liv, utan att de ska kunna jobba. Sorgligt men sant. Och så länge det är så, så kommer den traditionella läkarvården bara handla om ”quick fixes”.

  • suddrik Says:

   Nu skulle jag vilja att mor min kom och svarade, för hon berättade för bara någon dag sedan om en kvinna som blev läkare bara för att hon var intresserad av alternativ vård och ville kombinera de båda. Det höll inte länge, hon klarade inte av det. De senaste kanske 10 åren har det inte varit tillåtet för läkare att rekommendera alternativ vård, men det var inte accepterat innan det gick igenom heller. Det var nog tur att du inte pluggade till homeopat, för även om de gör ett fantastiskt jobb, (jag har exempelvis hört att homeopati fungerar mycket bättre än traditionell vård på djur) så är det väldigt ansträngade att jobba i brant uppförsbacke precis hela tiden. För att vara lite extra grafisk så blir väl örtförbudet i jämförelse att det rullar en stor sten mot dig där du försöker ta dig uppåt… BAM!

   Jag fick en liten knäpp på näsan igår, av mig själv, när akupunktören sa att ”det och det kan göra henne bättre”. Jag har aldrig tänkt i termen bättre, jag har bara tänkt bra, helt frisk vill säga. Ibland måste good enough vara än perfekt, Jag tänker på ditt quick fixes. Kanske kan man exempelvis undvika en icke reversibel operation om man får alternativ vård, får behålla vad det nu är man har problem med, men får jobba lite, lite extra i ett antal år.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s