suddrik

Dagbok från Amerikatt

Miljöbov? Skyldig! 6 maj, 2011

Filed under: 2. Living in America,Larv — Suddrik @ 0:21

Ta sig till jobbet med buss skulle ta en bra bit över timmen, moppe eller cykel är kört, det finns inte gång- eller cykelväg. Så jag kör, skäms och lider över det förstås. Jag sitter och svär över Viktors j*vla blysläde till bil. Självklart har vi bytt nu när han kör barnen mest, dessutom är den svårare att fickparkera med och jag vill inte ta den ökade risken att min kära Kittan skadas. Så jag får spruttibangbang.

 

den lilla gubben som petar i näsan är alltså jag om det inte var uppenbart 🙂

Vi var desperata när vi köpte Fårrden (Focus från 2003). Man ska aldrig handla desperat, vilket jag märkte ikväll när jag letade byxor, måste ha fina på jobbet, hittade ingenting och höll på att köpa nåt som inte ens var okej. Åkte hem med en stekpanna istället (!). Men en bil, det är snäppet värre. Vi hade provkört en nyare bil precis innan och i jämförelse var spruttibangbang inte lika genomvärdelös. Säljaren var så pushig att det var obehagligt. Så nu sitter vi med det här aset. Det är jobbigt att byta.

Som vi har garvat över den här styggelsen till bil! Skrattet fastnar i vrångstrupen när jag ser hur mycket den drar, tur att trafiken till stan flyter så bra som den gör.  Man funderar över vad som kan vara fel med skrället.

Så fick vi ju Kittan krockad och lånebil på försäkringen. Viktor erbjöds en stor, tung och miljövidrig SUV och bad om nåt mindre. Det fanns inget mindre ”men jag har 2 helt sproilans nya Ford pick-ups!” berättade säljaren ivrigt. Viktor svarade att det ”var emot hans religion” till säljaren som blev milt chockerad. Det blev den vita Ford Explorern.

Viktor pratade om skrället med en blandning av exaltering och äckel, bilen hade exakt samma urusla egenskaper som spruttibangbang. Det är alltså en Ford feature. Varför finns de kvar? Men, än är inte den sista idioten dum nog att köpa en Ford född… det har vi ju själva bevisat.

Kittan är förresten fixad och vackrare än hon varit på åratal. Plåtar är bytta och varenda liten biltvättsrispa har de svärtat ut. Och hon går mjukt och tyst. Och snyggt.

Annonser
 

4 Responses to “Miljöbov? Skyldig!”

 1. saltistjejen Says:

  Ja det är som det är med bilar och bränsle i detta landet. I storstäderna är det nog enklare att kunna köpa en liten mer bränslesnål bil. Här har ju många små bilar som t ex mini coopers eller liknande. Själv pendlade jag ju dryga timmen enkel resa i 3,5 år med tunnelbana och buss. Men jag är glad att jag slipper det nu.

  • suddrik Says:

   Blir vi kvar så köper vi en mindre och snålare bil. Vi har ju varit på väg 1 gång tidigare också, så vi kände hela tiden att vi bara skulle uthärda.

   Jag älskar att åka kollektivt! Jag åker hellre med massa irriterande människor än kör bil, för i bilen irriterar jag mig så mycket på trafiken, dessutom är man bunden vid ratten, man kan inte läsa eller jobba. Men det får ju inte ta för lång tid heller förstås.

   Hur pendlar du nu? Går eller har du nytta av stans schyssta t-bana?

 2. urenergi Says:

  Jag vill ha en tröja med ”I´m with stupid-tryck i denna tappning!! :D:D


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s