suddrik

Dagbok från Amerikatt

Trött 29 april, 2011

Filed under: 2. Living in America,Jobb — Suddrik @ 0:13

Jag hade tänkt att blogga idag, men jag är helt färdig. Får bli nåt kort.

Var på intervju för nåra dagar sedan hos konsultföretaget Denali Advanced Integration. Sen ute på Swedish Hospital. Nån dag senare ringde projektledarchefen och erbjöd mig jobb hos dem. Inte bara ett uppdrag som alla andra konsultföretag i trakten, utan fast jobb med lön även om jag skulle råka vara obelagd nån vecka. Vi har pratat Sverige-flytt ganska mycket, vi tyckte det var dags, så jag kände mig osäker på att ta jobbet eftersom jag precis som i julas, hade ställt in mig mentalt på hemflytt. Så jag ringde upp och drog en rövare med kontentan att jag eventuellt flyttar om 2-3 månader. Trodde inte att det skulle falla i vidare god jord och såg glatt fram emot att spendera resten av veckan och våren på gymmet. Men igår jobbade jag alltså första dagen på Children’s Hospital i Seattle. Lite chockartat är det, men att komma dit från Microsoft känns som att komma hem från helvetet. Ingen konstig konkurrens, bara vänliga och stöttande människor som gärna delar med sig av sina kunskaper. Jag tror att jag lärde mig mer första dagen än jag gjorde de första 2 månaderna på Microsoft. Överallt står böcker om Kaizen och ledarskap, folk har dessutom läst dem. Som om inte detta vore nog så är det jättefräscht! Jag har en ljus cubicle med låga och praktiska väggar, inte ett mörkt, trångt, litet och äckligt rum som jag måste dela med knepigt folk. Och det är lugnt.

Trots att jag ogillar att köra för miljöns skull, det är slöseri med tid också för den delen, så tycker jag att det känns rätt… coolt. Jag har gått och varit avis på Viktor som hade jobb från början, men mitt äventyr har ju blivit större. Vi är för sällan i stan, men jag har varit på intervju i varenda vrå av Seattle med närområden. Jag har fått testa Microsoft jag också, men nu får jag se något annat vilket ger en välbehövlig kontrast. Jag gillar att köra på smågator och parkera i väl dolda parkeringshus, leta efter hål i väggen och nu får jag göra det varje dag. Lite töntigt kanske, men jag tycker at det är jättespännande!!

Dr Phil, som man kan påstå simmar i populärpsykologins absoluta lågvatten, säger i inledningen till programmet (eller han gjorde det för 4 år sen när jag sist såg honom) ”I want you to be excited about your life!” och det borde verkligen alla få göra! Man ska få ha såhär kul, tur att jag är naiv nog att uppskatta det.

Men det blev ju ingen träning dårå. Skulle jag hämta min dator på Denali som ligger i Redmond, så jag smet tidigare, IT stängde tydligen redan 16.30. Sen blev det gymma, med målet att ta i så mycket som möjligt. Viktor sms:ade och frågade när jag skulle komma hem och svaret blev ”när jag stupar”. Så fick det bli. Jag ligger i soffan och har inte ens orkat äta annat än en apelsin. Jag är till och med stolt över att ha orkat duscha. Ska fråga om Viktor kan borsta tänderna på mig. Hoppas att det gör ont imorgon!!

Det här kärleksparet har spenderat ett par dagar i vår trädgård. Jag gillar nämligen att slänga ut kolhydrater, serru. Det uppskattas visst inte bara av ekorrarna som de är till! De hälsade på 2 dagar i rad och länge! Välkomna åter, any time!
 

Annonser
 

2 Responses to “Trött”

 1. saltistjejen Says:

  HÄRLIGT!!
  Visst är det just Så man önskar att livet och vardagen borde vara för alla!
  Vad kul att du nu känner att du trivs med jobbet.
  Och njut nu den tid som är kvar innan flytten.
  KRAM!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s