suddrik

Dagbok från Amerikatt

Sjukt kul amerikansk reklam 19 april, 2011

Filed under: 2. Living in America,Larv — Suddrik @ 23:18

Amerikansk reklam är häpnadsväckande. Häpnadsväckande dum, kul, snuskig… ja, på massa olika sätt. Jag har samlat favoriter i ett år och här är vinnarna. (Klicka för större bilder!)

På plats nummer 5:

Kanske är det bara jag, men jag tycker att det här är SKITkul.
Mycket dubbelmoral runt det där med mänskliga drifter, trots att vi bara är människor ska vi vara så heliga. Men om hur man ska torka röven skrivs gärna. Mjukt ska det vara! Mjukt funkar väl bäst på en diarrémage efter åratal av raffinerade kolhydrater. Tacka vet jag lite hederlig gammal gran.

.

Nummer 4:

Nu kan du fortsätta äta sopor utan dåligt samvete (eller diarré (se nr 5) för den delen). Ät bara våra vitamin- och fiberberikade godisar istället! Busenkelt, eller hur!

.

Nummer 3:


Febreze finns väl i Sverige också antar jag. Kanske även svenskarna måste brottas med samma jätteproblem som uppvisas Febrezes ”informercial”? Fantastiskt ord det där. Jag vet inte hur det är med er andra, men jag har aldrig haft problem med att mina gardiner, plädar, soffor, osv stinker så mycket att jag behöver spruta parfym på dem… Gardiner o dyl tvättar man väl om det blir smutsigt? Skor luftas? Men enklare är att spruta parfym, att den är cancerframkallande är oviktigt, de kommer säkert på ett vaccin vilken dag som helst…

.

Nummer 2:


Det är enormt svårt att tänka sig att detta inte är vinnaren! ”a breakfast they’ll want to eat”… Jo, tacka f*n för det! Om jag skulle fråga mina ungar om de vill ha ägg, mackor, pannkakor med sirap eller godis till frukost, så nog skulle de välja godiset! Nutella-reklamen skryter om hur produkten innehåller minimjölk och hasselnötter. Det låter ju bra. Men vi pratar alltså 30-talet nötter per burk. Resten av fettet är palmolja, sämsta möjliga med andra ord. I USA är de i alla fall ärliga, för på svenska burkar står det bara vegetabilisk olja!
Amerikaner som kommer till Sverige förfäras över att Nutella står bland bak-produkter och inte bredvid sylten.

..

Nummer 1:

Har aldrig testat själv, men säkert funkar både magneter och koppar på något vis… Mycket väl kan även tro på Jesus göra sitt till. Men det här är bara snuskisch.
(Om det finns nån fettfläck på bilden så beror det på att den suttig på kylen i ett halvår.)

.

Sugen på mer kul reklam? Kolla på filmen om läkemedelsreklam här: http://www.naturalhealthstrategies.com/big-bucks-big-pharma.html Dokumentären innehåller massor med kul klipp från medicinreklam! Att man får göra reklam för läkemedel är absurt i sig, men hur de skapar intresse är riktigt intressant, så den är kul från båda vinklar. (Filmen är inte negativ mot skolmedicin, den är negativ mot hur medicin exploateras.)

.

På torsdag ska jag till en akupunktör. Min plantar fasciitis har blivit värre trots att jag får hjälp av en friskgymnast (nej, det kan verkligen inte heta sjukgymnast!). Surrealistiskt, jag har aldrig betvivlat tekniken, men alltid sagt att jag aldrig kommer att göra det. Men av vad jag läst så funkar det bättre än fysterapi.

Trillade in på en sjuk blogg idag; Rikets sal. Den var så kul så att jag efter att bara ha läst första sidan funderar att sluta rösta på Moderaterna och gå med i Jehovas. Notera ”Vet ni”-rutan upptill i högerframen, helt ljuvlig.
Tänk om det vore såhär kul med religion på riktigt!

 

4 Responses to “Sjukt kul amerikansk reklam”

 1. urenergi Says:

  Hm reagerar på Febreze slogan: It`s a breath of fresh air (!) :O

  Pull my finger! 😀

 2. saltistjejen Says:

  Haha! ja reklam här är rätt nnorlunda. Tror det är kulturellt?? TV-reklam är dessutom ofta vääälidgt skrikig tycker jag.
  Febreze är lite ”kul” för en av mina vänner på mitt gamla jobbhade allti en flaksa i sin låda och sprutade med den ibland på labbet. Rakt ut i luften när hon tyckte det luktade illa….. Hm… vi retade henne alltid för det. Miss Febreeeeeze…

 3. Mamma Says:

  Jag kan inte annat än skratta, men det var väl det som var meningen?

 4. Pia Says:

  Underbart! Alskar Nutellareklamen, vad skulle Livsmedelsverket saga om det! Hahahha! Saga vad man vill om amerikaner men de gor inget halvhjartat!
  Reklamen har i UAE ar valdigt gapig, mycket musik, massor av barn…etc. Verkar vara sa pa manga stallen, vi svenskar ar lite mer sparsmakade!
  Kram!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s