suddrik

Dagbok från Amerikatt

Ibland tänker jag… 13 april, 2011

Filed under: 2. Living in America,4. Coming home,Barnen,Träning — Suddrik @ 21:44

… öh, ja, det gör man ju hela tiden, men på sistone har ofta kommit på mig själv med att tänka på att en dag kommer vi att göra ditten och datten för sista gången. Det kommer gärna vid oväntade tillfällen, som idag i dojon, mitt i en niren zuki. En blick ut genom de stora fönstren och jag vet att när vi väl flyttar, så är det för gott.

På gymmet tröttnar jag ibland på musiken och byter från listan med techno till svenska spellistan, som idag. Får en extra rusch endorfiner och tränar hårdare än vanligt, dansar mellan maskinerna och sjunger med; ”Vi sitter i samma bil!” och ”jag såg stora havet”, tralala, men en våg av sorg kommer mitt i allt och påminner om att jag en dag kommer att gå ut från detta mitt andra hem för sista gången.

Vi pratar om att åka till Southcenter mall, vårt favoritshoppingcentrum, och jag funderar över hur vi när det är dags för hemflytt inte får glömma ett sista besök där. Alla saker som vi borde ha gjort här och som borde betas av.

Det liksom kliar i kroppen när jag tänker på att överge Redmond, en irritation över att tvingas välja. Det var lika när vi sålde vår ljuvliga våning på Kungsholmen (ja, är det 100 kvadrat eller mer så är det en våning! (och vår var exakt 100 🙂 )). Jag saknar fortfarande vårt stora, babyblå sovrum med minialkov som utnyttjades på sämsta möjliga vis. Men vi kunde alltid ha åtminstone flyttat tillbaka till stan. Arbetsvisum och alla andra krusiduller som har med en egensponsrad utlandsflytt att göra  är inte lika lätt att ordna som att hitta en lägenhet i Fredhäll.

Jag träffade min finska gymkompis Hanna igår, en störtskön långsmal tjej som jobbar som violinist. Vi diskuterade hur bra vi trivs. Jag berättade om jobbmail jag fått med löjliga erbjudanden, som det som kom i måndags, $100 per timme!, men i en annan stat långt härifrån. Inte vill man flytta heller! Inte ens för över $200 000 per år. Nej, vi vill inte ens flytta från byn.


Min snygga page-tjej på skolans lekplats en oregning dag. (Det har börjat gå ankor i de semipermanenta vattenpölarna på gräsmattan.)


Den coola 4-åringen som fick skinnjacka i lördags. Det var inte riktigt meningen, det var Sanna som behövde jacka eftersom de gamla var 1 dm för korta i ärmarna, men den var bara för cool. Känns precis som mjuk nappa. Alva är lycklig, hon vill bara ha svart. Sanna var inte intresserad, hon ville ha blå vindjacka.

Tyckte maskrosen såg lite stor ut… Man har ju sett 2 sammanvuxna förr, men det här var tre! Stjälkarna satt heller inte ihop som en åtta, utan det var ett stort rör som jag kunde få in hela lillfingret i.

Liten video där kidsen har dansshow. Inte så kul för nån annan än släkten antar jag 🙂  http://www.youtube.com/watch?v=TLrFZJuZdh8

Annonser
 

2 Responses to “Ibland tänker jag…”

  1. T-Anna Says:

    Om ni åker till southcenter, se till att ha koll på hur ni ska köra innan, de bygger om Southcenter Mall Blvd/Parkway och har stängt av den + avfarten från i5 långa sträckor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s