suddrik

Dagbok från Amerikatt

Life is good 15 februari, 2011

Filed under: 2. Living in America,Barnen — Suddrik @ 2:20

Ibland finner man sig i en sån där behaglig situation…
Äsch, nu sitter Viktor och bögar sig med en banan och stör mig i koncentrationen när jag försöker vara djup. Ja, ja, nytt försök.

Det finns tillfällen då man helt enkelt finner en bra rutin, en lunk. Då saker och ting bara känns sådär bra, lagom. Man är tillfreds. Jobbet är lugnt, Viktor byter tjänst om några dagar. Vi går på karate, gymmet, balett, lunchar på Red Robin, drar tidigare från jobbet för att få vara mer med tjejerna när vi kan, har fredagsmys och försöker passa in roliga icke schemalagda aktiviteter om helgerna, som ett besök till hoppborgspalatset, en teater eller dylikt. Planen har varit att åka pulka, men det kommer alltid något i vägen. Nästa helg är det en fest, förra helgen var det slask. Man kan tycka att det är tråkigt, men livet är bra. Det känns som en andningspaus mitt i medelåldern, efter att ha fått små barn, jobbat hårt och pluggat, den stora omställningen i och med utlandsflytten, arbetslöshet och mer studier och att börja jobba igen.

Men jag har varken ord eller större intresse för att blogga, vilket resulterat i att jag inte lagt upp en bild sedan före jul. Inte för att jag har tagit så många som jag gjorde när jag var arbetslös, men ändå. Tänkte börja lägga upp så många jag orkar.

– – –

Har köpt Svamp-Bob-Lego på Ebay och vi pysslade ihop honom en kväll. Självklart utan barn.
 

Tomten på besök. Viktor missade honom tyvärr i år igen.
Sanna och jag är lite rädda för tomten…

Alva blev så lycklig över allt. När ballerinadockan kom fram så grät hon en skvätt.
 
Senare, vid julmiddan, brast Alva i gråt. Hon förstod inte ”hur alla kunde veta exakt vad hon ville ha”.

Sanna får kofta som är nästan slemmigt mjuk inuti. Hennes absoluta drömplagg, hon vägrade ta av den i affären. Hon tvingades förstås och märkte inte att den åkte med ner i shoppingbagen.

Viktor fick trådlöst tangentbord och mus. Lite som när en kille ger sin sporthatande tjej säsongsbiljetter på Råsunda (finns det?) – nu slipper han gå fram till datorn för att klicka vidare när vi tittar på streamade avsnitt av Dexter från Netflix.

2 små ninjor
 

De har sina små egenheter de små brudarna. Alva har sitt sinne för kläder, dels har hon bra smak, dels klär hon ut sig, prinsessa ena dagen, en annan cowboy eller Pippi. Det är blodigt allvar och säger vi något så berättar hon att Dr George ju sagt att hon ska klä ut sig för att utvecklas. Sanna får hål på varenda brall-knä inom några veckor efter inköp, har alltid samma kläder på sig, hon har inte tid att bry sig. Alva sitter ner och pysslar i lugn och ro för sig själv, Sanna vill testa allt och göra allt på samma gång och kastar sig själv i golvet lite då och då. Sanna exploderar med jämna mellanrum, Alva är alltid glad. (Jag menar alltid.)

Vi lagar LCHF-chokladmousse. LCHF funkar bra mot våra eksem, men det var galet gott, ungarna var helt lyriska!

Gulligare än såhär blir det inte. (Har den här bilden som bakgrund på jobbet, mina kolleger säger att de blir trötta av att titta på den.) Snart 5 men med samma babyface som när hon var 2.

Alva, Ben, Addie och Sanna tittar på Sharkboy & Lavagirl. Addie är Sannas nya bästis, hennes bror Ben är Alvas nya idol. Ben är så himla go med Alva.
Addie och Bens mamma Sara är min nya bästis. Hon kommer från Kanada och är en av den normalaste amerikan jag träffat… (och med det menar jag förstås att hon påminner om mig!)

Alva har fått sitt första skrubbsår! Den första ledsamheten la sig rätt fort när jag förklarade hur ascoolt det är med sår på knäna.

Sanna har precis varit på gradering och fått sitt orangea bälte.
Här med vår ungerska Hanshi (=über-sensei) Thiery i civila kläder.

Sanna är livrädd för Hanshi som är en riktig majister Sträng, men jag älskar honom.

”Men SANNA! Vad gör du?”
Jag har sagt till henne att hon är för lydig, att hon inte reflekterar över att man kan ordna saker utöver det vanliga, be om saker så kanske man får dem. Och vad gör hon? Jo hon hämtar en stol och snor godis!

Har handlat lite fettfria bär. Såna här texter får mig alltid att skaka på huvudet. Skrattar oftast, men lite bittert.

Sofie äter inte fettfritt. Klubba is da shit tycker hon.
Sanna fick inte tillbaka klubban sen…

Alva ville ärva mina strumpor när jag dör, så jag gav henne strumporna nu och bad henne sluta tjata om när jag ska dö hela tiden. Hon har tagit med sig lite av sitt rosa Lego och leker med det plus pappas timmerstuga-Lego, pyssel pyssel, på sitt vanliga Alva-vis.

Sanna skriver helgens ”weekend news”, läxa som ska göras varje söndagskväll. Rätt rolig uppgift eftersom man behöver reflektera över helgen.

Sådär, hann med alla bilder fram till idag! Men nu är klockan över 1 och det är hög tid för nap attack.

Vill avsluta med en liten fråga. När vi fick Alva så förväntade vi oss en pojk som skulle föräras det ovanliga namnet Alvar. Alvar var genomtänkt, våra andra val var för populära och Alvar är fint, hennes morfarsfar hette så och det har dubbel betydelse, (allvar) precis som Sanna (sanning). Ifall det skulle bli en flicka hade vi Elise som back-up. Elise funkade inte att sjunga och trollungen var ingen Elise. Till slut valde vi Alvar ändå, flickversionen, namnet var bra, dels eftersom vi saknade anknytning till det. Efter några veckor, när hon redan hette Alva, fick vi reda på att, tjoflöjt, Alva var visst med på topplistan över de vanligaste namnen, och hade varit så bland nyfödda de senaste 5 åren. Det ligger kvar på den listan än… Men vi var nöjda, det passade så bra. Nu vill hon byta till sitt prinsessnamn Alvabell. Jag är helt med på det, hon får ett helt unikt namn, behåller likväl Alva som smeknamn och hon har redan en egen sång i vilken jag redan kallar henne Alvabell. Vad tycker ni? Ska hon få byta namn?

Annonser
 

6 Responses to “Life is good”

 1. Mormor Says:

  Hälsa Alvabell!!

 2. Mormor Says:

  Och Sanna förstås! Och ge båda en stor kram!

 3. urenergi Says:

  Hahaha vet inte riktigt vad jag ska skriva, var så många skatt både genom skrift och bilder den här gången!! 😀

  Lika kul som Tele2-Frank!

 4. urenergi Says:

  Och visst ska Alva få byta namn – superfint!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s