suddrik

Dagbok från Amerikatt

It has a name 17 december, 2010

Filed under: 2. Living in America,Barnen — Suddrik @ 11:44

Jag har en ny bilring. Jag har döpt den till Microsoft.

Det är matvanorna som går åt skogen, förstås märks den minskade mängden träning också. Dock upptäckte jag snabbt att särskilt muskelmassan vinner på kvalitet snarare än kvantitet, alltså hellre träna kortare tid och smart. Vilket jag redan visste och struntade i, gymmet var ett tidsfördriv med dubbelbetydelse, det höll undan självkritiken också.

För mycket frukt och mörk choklad och stillasittande, jag tror att det måste bli ett par veckor strikt LCHF/GI Rivstart för mig. Behöver nog över huvud taget dra ner på kalorimängden eftersom jag inte tränar varje dag. Förut tränade jag ju ofta bort fler kalorier på några timmar än jag åt på hela dagen.

.

Idag är sista arbetsdagen i min singelmammavecka. Nästa vecka är det ett par såna dagar också, men det är julvecka med lediga chefer och förändringsstopp för kunderna, samt ledigt torsdag-fredag. Så vad har man kommit fram till? Att vara ensam med en liten flicka är mycket mer flexibelt än att vara en hel familj. Visserligen får man själv ta hand om precis allt, men det går rätt fort, särskilt när man vet att ingen annan kommer att göra något. ”Delat ansvar är inget ansvar.” Man kan ha sitt barn i sängen, varje natt. Nackdelar med det är att barnet gärna tar upp hela dubbelsängen och att det är så lätt att somna bredvid henne när man nattar henne… (vilket förstås hände igår).

Nackdelar med hela singleriet är att allt tar sån sjukt lång tid. Söndag-måndag gick bra, men på tisdagen när jag satte Alva på gymmet med mat och gick och tränade så var vi inte hemma förrän nästan 20. Fika och lägga sig. På onsdagen hade vi planer på outing, men aktiviteten var slutsåld och kylen var länsad, således blev planen handla mat, köpa gran om tid fanns, sedan pyssla och bada. Hämtade Alva, tittade på leksaker på Freddan i max 5 minuter (Alva vill ha en Lego-mumie) sedan handlade vi hyfsat snabbt, for vidare till Trader Joe för det som vi brukar köpa där. På Trader finns inte ens distraktioner och man går snabbt upp och ner för de 3 gångarna och vet exakt vad det man vill ha står, så det går på nolltid. När vi kom ut och Alva frågade om gran så kikade jag på klockan och insåg chockat att den var över 19. Så vi åkte hem, stekte fisk, borstade tänder och läste Pippi, sedan var det lights out. Jag satt en stund och stirrade framför mig, försökte acceptera de timmar vi förlorat, innan jag grillade kyckling inför nästa dags lunch och städade.
Samma igår, jag ville ge henne middag när jag lämnade henne på gymmet, hon ville inte ha just då. Fröknarna skulle värma åt henne när hon bad om det. När jag hämtade ville hon, sista barnet kvar, hjälpa till att städa, så när vi kom hem var klockan nästan 20 igen och hon berättade att hon aldrig käkade nån middag. Den gick visserligen fort och hon var inte hungrig, men det känns inget vidare att ungen äter 19.50. Men närheten, och hennes nöjda lugn, väger absolut upp. Hon behöver vara ensam ibland, få slappna av fullkomligt och bara vara sig själv. Jag ser det på preschool också (fast det är viktigt för henne att man säger rätt, Pre-K heter det) att alla barnen tycker mycket om henne, men hon söker sig ofta iväg för att leka själv.

Hann fram till näst sista Dexter igår, tvättade och försökte jobba hemifrån, men VPN-tunneln hade ingen lust, valideringen gick inte igenom. Jag vill ju kunna jobba hemifrån i jul… eller åtminstone se ut att göra deet! Måste fixas.

Skönt med helg. Men nån vila blir det inte, vi har balett imorgon och julfest med mitt konsultbolag på kvällen, och adventsfika hos kompisar på söndag. Men ikväll ska vi vara hemma och göra mandelkakor och smällkarameller. Förhoppningsvis kommer Tereza och Alenka över. Ska messa Tereza och fråga om de kommer över innan hon frågar mig, ikväll vill jag vara HEMMA.

Annonser
 

2 Responses to “It has a name”

 1. saltistjejen Says:

  Du jag förstår att saker tar tid när man är ensam förälder. Annars kan ju en göra något med barnet(en) och den andra fia t ex mat eller annat praktiskt hemma. Fast jag får dåligt samvete när jag hör att du tycker det är sent för Alva att äta typ 19.50… ibland får E inte middag förrän runt 19 eller 19.30….!!! ojojoj!!! 😮
  Men vi har sena vanor tröstar jag mig själv med. Hon lsomnar sälan före 21.30 och oftare 22.30… Och den som nattar somnar typ 99gångeer av 100 ALLTID hos henne hahahhaa!!!! 😉
  Kraam!

  • suddrik Says:

   Klart du inte ska ha dåligt samvete för det! Sanna går i skolan så vi går upp senast 7.30, så vi siktar på 20, och de måste ligga ner absolut senast 21, vilket händer, men är lite för sent. Viktor har lite flexibla tider, men Sannas skola får helt enkelt styra, dessutom var det lite av en vana från Sverige. Jag bör vara inne på jobbet 8.30-9, så jag är glad över att vi inte behövde lära om.

   Nattandet var en grej som vi bestämde tidigt, vi såg föräldrar som hade timslånga nattningsprocedurer, grejer som deras ungar inte klarade sig utan. ”Om man någon kväll inte har den tiden, vad gör man då?” tänkte jag och det avgjorde saken. Nattningen snittar på 2-3 minuter hos oss. Idag är jag grymt tacksam över jobbet jag la ner i början.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s