suddrik

Dagbok från Amerikatt

Kan det vara reinkarnation 14 december, 2010

Filed under: Barnen — Suddrik @ 22:16

Alva har pratat en del om det här med Sverige-flytt, och jag känner mig skyldig som lät dem tro att var på väg hem nu i jul. Jag trodde ju verkligen inte att det skulle bli nåt jobb, var helt inställd på hemflytt och fick ställa om rejält själv också. Alva har inte riktigt hängt med, men så har jag ju inte suttit ner och pratat med henne. Jag vet inte om det är för att hon är liten, en tro på att hon inte ska förstå, eller om jag inte förstått att det behövdes. Idag satte vi oss vi köksbordet och fikade varm choklad resp te och jag förklarade för henne vad ”prata allvar” betyder, att man kan ha gjort nåt dumt, nåt bra, eller att man bara behöver prata.

Där upptäcker jag att min lilla tös, som vanligen inte kan koncentrera sig på något i mer än sekunder innan blicken flackar, ger mig sin fullständiga uppmärksamhet.

Jag pratar på. Frågar, ger scenarier, påstår. Hon svarar lite ibland, men lyssnar mest, uppmärksamt och intresserat. Kanske gillar hon uppmärksamheten, få vara stor och att faktiskt själv få tas på allvar. Till slut summerar hon det, ”det spelar ingen roll, mamma”. Jag bara tittar, huvudet hamnade lite på sniskan. ”Öh… men…” Tänker.
”Alva, är det så att du struntar i var du är, bara du är med din familj?”
”Ja, jag älskar min familj. Den är bäst. Jätterolig.”

Det här ska jag veta. Inte komma med massa disinformation, jag ska veta och leda och bestämma. Men i många fall är det Alva som vet bäst, ty hennes hjärta, hjärna och själ besitter mer kunskap än jag kan föreställa mig. (Det är förstås inte den första eller största insiktsfulla sak hon förklarat för mig.) Ibland tror jag att hon är 100 år gammal, eller kanske 1000, med generationers nedärvd kunskap om mänskligt beteende sjudande i sitt blod. Ibland säger hon saker som får mig att haja till, inse att hon har en emotionell intelligens vid 4 års ålder som jag kanppt längre räknar med att finna under en livstid.

Jag berättar för henne att hon är klok. Sedan får jag förklara för henne vad klok betyder…

Annonser
 

4 Responses to “Kan det vara reinkarnation”

 1. saltistjejen Says:

  Vilken fin tjej!!! 🙂 Och visst är det så det är. Vi tror oss förstå så mycket men egentligen fattar vi inget. Barn följer sitt hjärta och det kan leda långt. Klokskap som vi under många år har tappat bort på vägen.
  Kram!!!

  • suddrik Says:

   Man är ju sällan så nära andra barn som sina egna, så ens egna blir förstås mycket bättre i våra ögon. Men ungen är verkligen speciell 😉

 2. urenergi Says:

  Kanske är det så att de känsligaste barnen – även på det fysiska planet – de som inte klarar dagens kost och livsstil, faktiskt har ett högre syfte eller är en äldre själ reikarnerad fler gånger än andra… Många som har dessa funderingar eller helt enkelt är övertygade. 🙂

  • suddrik Says:

   Jag vet inte om det går hand i hand (är ju skeptisk åt alla håll :-D). Men visst är det lustigt att det så ofta verkar sammanfalla, så du kanske kan ha en poäng här!
   Har hittills jobbat hårt på att inte döda det, men ska väl försöka göda det ännu mer.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s