suddrik

Dagbok från Amerikatt

Thanksgiving 25 november, 2010

Filed under: 2. Living in America,Jobb — Suddrik @ 2:26

Vem vet varför det är Thanksgiving? Min receptionist, asiatisk tjej, sa skrattande att det betyder ”tack för USA” och jag tror hon har rätt. Tack indianerna för att ni lärde oss överleva, nu ska vi jaga iväg er så vi kan skövla ert land. Men, precis som Veterans Day så uppskattar vi ledigheten. Det sammanfaller med första advent som vi alltid gärna firat. Idag har jag bakat 2 pumpapajer, en matpaj, gjort en Ciabatta-surdeg och ostkakor. Imorgon ska vi baka ut Ciabattorna, pepparkaksdegen sedan igår och göra lussebullar. Julmusiken ska vara på hela dagen så att man både hinner komma i stämning och ledsna totalt. Jag vet inte om ungarna tycker att det är lika urkul som jag tyckte när jag var liten, men jag tycker det i alla fall fortfarande! Ledsnar de på att hjälpa till (läs: gegga) och äta deg så får de väl glo på tv eller nåt.

Det har alltså varit Snow Day idag igen, Viktor är frisk och drog ungarna till Idylwood för pulkaåkning, vem vet om det blir någon mer sådan i år?
Själv jobbade jag några timmar. Rätt tomt på kontoret igen. Min chef var där och bad om ursäkt för att det inte funnits något att göra under min första vecka. Jag är rätt nöjd ändå. Går fortfarande runt och glädjer mig över att jag har ett jobb alls. Det sa jag inte.

Det finns en sak jag är mindre glad över, faktiskt. Jag antar att det är luften, eller liknande, men jag samlar vatten något enormt, ringarna sitter fast och ögonen får påsar så det gör ont att titta. Huden i ansiktet har börjat flagna. Dricker vatten och smörjer och hoppas att det går över.

Det kunde vara värre.

När Sanna och jag var ute och shoppade igår så sprang vi på en ung kvinna med en skylt ”gravid och hemlös”. Jag hade inga kontanter. Vi gick in och handlade och tog ut pengar inne på affären, det gör de flesta istället för bankomatuttag eftersom bankomaterna tar ut en hög avgift. Gick runt och funderade på om vi skulle fråga om hon hade någonstans att sova, det var ju så kallt ute, -10. Men jag kan inte säga nej, så vi skulle få en inneboende för livet, så jag höll tyst. När vi kom ut fick Sanna ge tjejen en 5:a.

Man vill förbättra världen, men jag började inte ens här.

.

Sanna och Alva på Sannas isbjörnspulka i ”djup”-snön.

Hur vår lilla brud lärde sig det här har vi ingen aning om. Hon har byxorna som vi köpte åt Sanna vintern då vi flyttade hit. Tänk att de har blivit så stora, småbrudarna.

.

Det slog mig att jag inte sagt nåt mer om sköldkörtelproblemet. Det blev endokrinolog och kardiolog. Kardiologen satte på mig hjärtmonitor i ett dygn och upptäckte palpitationer som troligen är ofarliga och vill boka in ett stresstest. Endokrinologen tog blodprov och skickade mig på remiss till sjukhuset för att svälja ett radioaktivt piller för att dagen därpå scanna sköldkörteln. Jag mår helt bra sedan några veckor tillbaka… och avbokade alltihopa.

Jag är trött på att bli överbehandlad. Senast, i september på årliga hälsokontrollen, röntgade de min fot för hälsporrens skull. Efteråt sa han att den syntes, men att det inte alltid gjorde ont, att många har utväxten men inga problem. Jag minns att jag funderade över varför vi då röntgade. När jag sökte på nätet stod det uttryckligen att man inte röntgar eftersom det inte ger någonting. Tandläkaren som ville borra upp hela käften på mig. Barnläkarna… näe, jag orkar inte med dem mer. Mitt T4 är för högt, 1.93 och TSH är för lågt: 0.005, jag har ingen aning om vad detta betyder och struntar fullkomligt i det.

Annonser
 

2 Responses to “Thanksgiving”

 1. saltistjejen Says:

  Jag tror att om du har problem med sköldkörteln kan du kanske behöva ta hormoner? Jag vet att det är ganska vanligt med olika sköldkörtelproblem. Vissa har för lågt andra för höga värden av TSH vilket är ett av de homroner som sködkörteln producerar. KAN vara en orsak till att du känner dig ”nere” också.Iallafall om det är som du säger att du har för låga värden av TSH sk. Hypotyreos (hypo betyder ju ”för lite”). Jag har en del kompisar m olika former av sköldkörtelproblem. Kolla in denna sida:
  http://www.1177.se/artikel.asp?CategoryID=25794

  Hoppas ni får en rikigt mysig Thanksgiving! Men det låter det som du verkligen lagt upp för! Härligt med bak och mys!! 🙂

  Bamsekram!

  • suddrik Says:

   Jag hade problem från början, gick till läkaren och veta detta. Men så började jag dricka vitaminshakes (från Fitline) och alla symptom försvann direkt. Och som vanligt vill de bara behandla, behandla, behandla och lyssnar inte på mig när jag säger att jag mår bra igen. Hade jag inte gått i september så hade jag inte ens vetat, så nu låtsas jag som att jag inte var där och kollar igen om 1 år. Så hade det varit om jag bott i Sverige.

   Morsan och svägerskan har hypothyroidism (jag har hyperthyroidism) så jag vet nästan allt som är intressant om detta, vilka problem mina symptom kommer från. Men nu sätter jag ner foten. De vill spruta 10 olika medel i mina barn för att ”de dör av sjukdomar annars” och själv skulle jag gå på både Xanax (livsfarligt och mer beroendeframkallande än narkotika) och betablockerare just nu om det inte vore för att jag tänker själv. Jag har alltid trott på läkare, men jag har blivit så blåst hela livet och nu är det NOG. Jag löser detta själv, det har funkar bäst hela tiden.

   Nu snöar det ännu mera! ADVENTSMYYYS! Kram!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s