suddrik

Dagbok från Amerikatt

Yule och kräks 22 november, 2010

Filed under: 2. Living in America,Bara bilder,Barnen — Suddrik @ 1:28

Alva hyfsad igen igår kväll. Viktor mådde halvdant idag på morgonen så jag fick gymma själv. När jag kom hem verkade alla bra igen, så vi drog på Yulefest på Nordic Heritage Museum. Det har blivit lite av en tradition, Yulefest den här helgen, Luciatåg 2 veckor senare, 3:e året i rad nu. Vi träffade tomten, pysslade, läste info om förra seklets utvandrare, shoppade svenskt godis och souvenirer och fikade medhavda lussekatter. När vi kom hem, bara några 100 meter kvar, sa Sanna gråtfärdigt att hon ville gå sista biten, för hon hade blivit åksjuk trots att hon inte läst. Hon har inte blivit åksjuk sedan vi flyttade hit. Vi stannade och nu jobbar hon på att spöa Alvas rekord på 10 kräkningar och är hittills uppe på 6? 7 Kanske? Efter läggdags hoppade Alva ur sängen och nu är rekordet ännu svårare att slå. Jag tycks vanan trogen klara mig, Viktor mår pyton, snart ligger de väl 3 pers och spyr.

.

Viktor utanför Target (Targé :-)) 14/10.
”Äntligen… Äntligen slipper jag gå och kan lägga den tid jag tidigare ödat på onödiga benrörelser på att shoppa och äta.”

Jag har shoppat. Är så dålig på att inreda och huset ser rätt trist ut. Alla hus jag har bott i har sett trist ut och skulle ha behövt ”en kvinnas handlag” (men Viktor är ju inte bättre han :-D). Ibland hittar jag saker som jag verkligen älskar, jag gillar organiska mönster och är mycket förtjust i träd och om jag haft gott om något under de 2 gångna åren så är det ju tid för att söka.
 

Sjuk sötnos som blängde på Jordgubbslisa om och om igen.

Idag snöade det ett tag. Det var flera plusgrader så det smälte så fort det nådde marken.

Jobba imorgon.
Snart får jag säkert inloggningsuppgifter så jag kan börja arbeta också!

Annonser
 

13 Responses to “Yule och kräks”

 1. urenergi Says:

  Stackars er kräkisar! Men förhoppningsvis är ni friska till jul istället. 😉

  Sen vill jag starkt hävda att dina hem har varit både smakfulla och hemtrevliga, både med inredning och växter, samt mat och bak och tillhörande pyssel. Alltså remember the sockeräggs!

  Bisarr jäkla jenkarshoppingvagn men den finns väl i varje storköp här snart. 😉

  I want your bordsstake!! 😀

  • suddrik Says:

   Bordsstaken var slut när jag skulle köpa den, det tog tid att få tag i den!

   Jag har aldrig fått nån bra helhet i mina hem tycker jag. Baka och sånt kan jag, men inte inreda! Plottrigt och tråkigt och blä. Du ska se hur vissa kan få det fint här, jag har det bara inte i mig!

   Vi kommer förresten inte hem i jul. Jag pallar inte resan… klaustrofobin du vet, inte igen så nära inpå. Tror inte vi har råd heller. Det ser ut som att Viktor och Sanna åker själva.

   • urenergi Says:

    Hm känns som för mycket självkritik i mina öron, dina hem har varit väldigt fina! Sen vet jag inte vad jenkarna har för industri det men det finns ju mer i livet än att fullända (?) hemmet. 😉

    Aah vad tråkigt 😦 men jag förstår… fick lättare panik flertalet gånger under resan hem från Thailand (dit var jag lite medicinerad)

 2. urenergi Says:

  Såå nu står det rätt webbplats till mitt namn 😛

  • suddrik Says:

   Självkritik eller ej, jag ser när jag är nöjd med vad jag utfört och inte. Jag vill bara ha ett hem som jag trivs i, och jag får aldrig till det. Ett visst mått självkritik behöver man ju, annars kommer man aldrig vidare. Och jag försöker fortfarande få till det… tur det, jag minns hur det såg ut för 10 år sedan, yikes!

   Jag funderade på Xanax på flyget, men jag svällde upp 4 kilo när jag testade dem. 😦 Inte värt det!

   • urenergi Says:

    ”Självobservation” och ”för mycket” självkritik, balaaans. 😉

    JAg tog ju ”bara” en citodon för den extrema jäkla öroninflammationen när vi åkte till Thailand. 🙂

   • suddrik Says:

    Man ska inte flyga när man har öronproblem, man kan bli döv! Permanent.

    Vad gäller självkritiken så är det samma med t ex loggor. Jag kan se om det är fult men har inte fantasin för att skapa själv. När jag gör tårtor däremot, då blir jag alltid skitnöjd, jag har läggningen och intresset.

   • urenergi Says:

    Finns ingen svarknapp vid ditt senaste inlägg!

    Men Löwenströmska sjukhuset tyckte att antibiotika är fantastiskt, jag var en idiot som undrade varför det gjorde lika ont när kuren snart var slut och visst kan man flyga utan problem!

   • Jenny Says:

    Man får ju välja om man vill ta risken! Min ”kompis” Eva flög med öroninflammation, trumhinnan sprack och hon har gravt nedsatt hörsel på det örat numer.

    Jag tog också antibiotika när jag hade öroninflammation för första och enda gången för 10 år sen. Då jävlar hade jag ont. Läkaren sa att jag var för gammal för att få öroninflammation (?) och jag fick envisas för att han ens skulle titta. Han tittade och sa knappt ett ljud, mumlade ”jag skriver ut ett recept…” och jag visste att han insåg att han gjort bort sig, jag hade förjävligt ont! Jag bytte husläkare efter den incidenten. Gubbjävel…

   • urenergi Says:

    Läkaren på Löwenströmska påstod ju att det inte var några som helst faror med att flyga… plus då detta att hon hånskrattade lätt/fnös åt att jag inte fattade att ÖI kan stanna kvar i flera månader trots antibiotika. Tja hur skulle jag veta, snart 32 år gammal med första ÖI i livet…

    Nä läkare vet sannerligen inte allt och en del ska kanske inte ens bemöta människor…

   • suddrik Says:

    Vad härligt att läkarvärlden är så överens och att de skriver ut medicin som inte fungerar! :-/

 3. saltistjejen Says:

  Fy vad jobbigt!! hur gör ni med barnen nu när du jobbar om de är sjuka???
  krya på er nu lilla familjen!!!!

  • suddrik Says:

   Maken får vara hemma! Jag har ju bara jobbat några dagar, framöver kommer jag också att kunna jobba hemifrån. Det är snow day ändå… jättetunt med folk på mitt jobb och Viktor fick knappt tag på nån hos sig heller. Skönt va! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s