suddrik

Dagbok från Amerikatt

Bu & Bra 22 november, 2010

Filed under: 2. Living in America,Resa — Suddrik @ 13:18

Idag har mitt passerkort kommit (bra) men jag har inte hämtat det ännu för jag mår överjäkligt illa (bu). Det är snö för tillfället så alla har tagit snow day och jag kan inte smitta någon (bra) men å andra sidan finns det ingen som kan sätta mig i arbete heller (bu). Jag har fått i min 1 msk ljummet te på hela dan (bu) men jag kräks inte (BRA).

.

Vi hade ju planerat att åka till Sverige över jul eftersom jag tycker att jularna från familjen suger. Julen är tristare här. Ingen advent, ingen lucia, inte ens Nicolaus. Inte ens jultomte!! Nej, 1 månads intensiv shopping och så en dag då man frossar i presenter. Sedan är det slut. Nu har vi mött ett par problem. För det första har jag jobb och kan bara vara borta max 1 vecka – 10 dagar och eftersom vi inte köpte biljetter tidigt kostar de nu över $1000 per skalle. Värst av allt är att flygskräcken, egentligen klaustrofobin, slagit klorna i mig. Jag förvånas eftersom resan gick väldigt bra senast, men jag antar att det är för färskt i minnet. En resa skulle kanske gå… men så ska man ju hem också. Kan jag skippa båda? Jovisst. Men Viktors pass går också ut snart, så han åker. Vi frågade barnen om de ville följa med och Sanna vrålade glatt ”JA!” och Alva sa ”jag stannar hemma hos mamma”. Det är så likt dem. Igår körde vi förbi ett fult hus och jag frågade ungarna om vi skulle flytta dit. Sanna sa nästan äcklat att hon inte ville, Alva sa ja. Jag sa att hon kan vara var som helst, bara hon var är med oss, och hon höll med. Sanna vill ha äventyr, Alva gillar ro.

Näe, nu åker jag och hämtar mitt passerkort och sen drar jag hem.

Annonser
 

5 Responses to “Bu & Bra”

 1. saltistjejen Says:

  Gosetjejer har du minsanna båda två!!! 🙂
  Hoppas nu att du kryar på dig! Snart. Ang julen så känner jag ju precis tvärtom… 😉 Jag föredrar jul här men vi har ju åkt till Serige alla jular utom två sedan vi flyttade hit. Iår är vi kvar och de känns såååå BRA! 🙂
  Men vi är alla olika.
  Hoppas ni kommer fram till ngt som känns bra för er.

  Kram och Krya på dig!

  • suddrik Says:

   Tack! Det är nog över tills imorgon hoppas jag!

   Vad intressant att du tycker precis tvärtom! Jag vill ha den där stora familjesammankomsten, (förr om åren bråkades det till och med en del) och här är det så tomt och tyst… Skulle vilja skippa det helt och dra på semester nånstans tror jag!

   Kram!

 2. Peter Says:

  Snow day? Låter som något för min kollega. Hon åker hem tidigare från jobbet bara det finns risk för snö…

  • suddrik Says:

   Jag kan förstå det faktiskt, så lamslagen som Stockholms befolkning blir så fort det kommer 10 snöflingor, blir kallt, regnar lite mer än vanligt, eller om solen skiner… 😀

 3. Lillasyster Says:

  Grattis till passerkort! 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s