suddrik

Dagbok från Amerikatt

När katten är borta 20 november, 2010

Filed under: 2. Living in America,Bara bilder,Barnen — Suddrik @ 17:12

dansar kattungarn på bordet. Viktor fick i uppdrag att fota när jag var i Sverige mellan 26/10-6/11.

Mer bilder alltså, Alva har spytt hela natten och gör det än om hon dricker lite vatten. Hon har missat baletten och ett födelsekalas på PumpItUp, som är fullt av hoppborgar. Jag har mått konstigt i flera dagar och antar att jag var magsjuk fast det bryter ju ”aldrig” ut. Så nu har vi sett Jordgubbslisa med prinsessor, Ponyo, a kis vakond och jordgubbslisa i glasslandet, den sistnämnda 2 gånger.

Viktor och Sanna har varit på karaten och fikat och lunchat och är inte tillbaka än. Själv är jag glad över att inte bry mig så mycket om kräks. Käkade lunch, mitt i började Alva kräkas, hjälpt henne, sköljde hink, och käkade oberört vidare…

.

Halloweenfirande på Microsoft 27/10. Alva är häxa och Sanna ninja.
 

Ungarna och Haitham, som saknar sin familj i Kansas och skämmer bort våra tjejer istället.

De som inte är på sina rum ställer hinkar eller dylikt utanför sina dörrar. Sanna ser till att förse sig…
  
Ja ni ser. Ofattbara mängder.

Ja, katten är borta, så kattungarna sover i hennes korg.

Det föll sig så lustigt, att lilla beroende-Alva som jag trodde skulle halvt sakna ihjäl sig efter mig, knappt märkte att jag var borta, och stora självständiga Sanna som helst bara är hemma för att sova regresserade till 2-åring. Hon tjurade, kunde inte klä på sig själv längre och grät varje dag i skolan. Jag la ut presenter som de fick hitta under tiden jag var borta, en liten leksak, en DVD-film och dylikt. Hjälpte inte ens alla fester så hjälpte nog inte det heller.

För efter Halloween på Microsoft på onsdagen, så var det Halloween i dojon på fredagen och på lördagen fest hos familjen Lalloo. Här har vi prinsessan Amanda, Monica som är vrålsnygg på den här bilden och hennes viking Stefan.

Beauty & the Beast-Alva, Ninja-Sanna, Pirat-Andreas, Simon-vet-inte-riktigt-själv-vad-jag-är, Häxan Sara, viking-Stefan och snygg-Monica.

Så blev det till slut söndag 31/10, alltså själva Halloween.
Pumporna. När jag kom hem från Sverige så var den lilla borta. Stulen. Viktor säger att det var ett djur som käkade upp den, för det var bitmärken i värmeljuset.

Vi har spökgirlander också, som hemma hos Lilla spöket Laban, fast de har visst döskallar när jag tänker efter.

Jag har nog nämnt det förr, men julen uppfattar jag inte som en lika stor sak som Halloween. Halloween är också vår favorithögtid här… men det är inte utan att man saknar julen hemma i Sverige.

Alva älskar Halloween. När vi var på 4-årskoll fick vi info av farbror doktorn om att barn i Alvas ålder ska leka och klä ut sig och det säger hon ofta. ”Doktorn säger att jag ska klä ut mig!”

Dags för trick or treat och Sanna är fortfarande vit ninja och Alva, ja hon byter kläder som en annan… tja byter kläder. Idag är hon ballerina.

Tigger godis hos tvärs-över-gatan-Shirley.

Med bytet på vår garageuppfart/kyrkogård.

Shit. Det är nån som har varit här och blodat ner fönstret.

Vår vakt”hund”.

Sanna fotade pappa redneck, han med hockeyfrillan.

Avslutningen på kvällen? Jo, orgie.

Annonser
 

3 Responses to “När katten är borta”

 1. saltistjejen Says:

  Å vad fina de var i sina Halloweenkostymer!! haha E älskade också halloween och säger fortfarande ofta att hon vill ”gå trick or treat”. 🙂
  Vad lustigt som du skrev att det blev tvärtom med tjejerna när du var borta. Men jag tror att det ibland kan vara så. Dt är så mycket som försiggår i deras tankar och känsloliv som vi inte riktigt greppar. Dessutom är de ju i olika faser hela tiden. Gissar att de båda blev riktgit glada när du var tillbaka iallafall!
  Kram!

  • suddrik Says:

   Ja, det är lustigt hur de överraskar hela tiden!

   Alva är bättre igen, men det tog 18 timmar! Jag tror att jag också har det eftersom jag mått lite halvdant hela veckan, mycket huvudvärk. Men vanligen bryter det ju inte ut på mig, thank GOD.

   Kram på dig!

 2. saltistjejen Says:

  Förresten glömde jag säga att jag hoppas Alva kryar på sig snart! och du med. magsjuka är INTE kul! Och det var väl inte länge sedan du var rätt däckad i just magsjuka….?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s