suddrik

Dagbok från Amerikatt

Ytterligare en helg når sitt slut 11 oktober, 2010

Filed under: 2. Living in America,Barnen,Plugg — Suddrik @ 0:25

Vaknar upp från att ha sovit i soffan sedan klockan 20, svettig, puls på 88. Har mått väldigt konstigt i några månader, särskilt efter magsjukan förra månaden, jag beskrev det som en konstant panikattack. Gick till slut till läkaren och beskrev depressiva tendenser, stressat hjärta, skakningar, trötthet, etc och fick förra veckan provsvar som pekar på hyperthyroid. Diagnosen i sig fick mig genast att må lite bättre, så följde jag alla kostråd jag fann på internet förstås, bland annat slutade jag tvärt med aspartam… Ingen mer cherry cola. 😦

Nu har jag inbokade möten hos endokrinolog för sköldkörteln och kardiolog eftersom jag behöver något för att stilla hjärtat. För första gången i livet är jag orolig för min fysiska hälsa, hjärtat vill säga. Känner mig dödlig. Och gammal.

Fast… egentligen är det rätt bra nu. För att uttrycka sig som man ska när man är skitgammal; Man ska inte klaga. Hahaha!

.

Liten prinsessa i sin kusins gamla klänning och med det eviga diademet som aldrig hamnar rätt när hon sätter på det själv.

Alvan har haft massa eksem på sistone och dieten har varit tråkig för henne. Inget mjöl, ekologiskt i största möjliga utsträckning. Nu är hon bra igen, men vi fortsätter lite till. På bilden äter hon köttfärssås med quinoa-makaroner. Alva sa att hon inte ville ha makaroner, Sanna att hon inte ville ha köttfärssås. Lite måste de ändå äta, men det är gulligt att se deras skillnader.

Jag och det andra fina lilla barnet. Jag tror att ungarna gillar att leka med kameran lika mycket som jag.

Vi hittar de där ungarna sovande lite var som helst. På golvet ligger Sannas överkast, och på det ungarna med varsitt set sängkläder.

Igår morse, lördag. Alva är tillbaka på baletten, 5:e lektionen för terminen. Hon minns ordningen på låtarna, namnen på poserna. Hon verkligen älskar lektionerna och lär sig så lätt.

Den här terminen har Alva varit den enda flickan som inte härstammar från Asien. Av något oförståeligt skäl struntar hon fullkomligt i ungarna, kanske är de för tysta. Den här veckan kom en ny, pratglad och blond på gränsen till genomskinlig flicka och Alva blev störtförtjust, höll handen och lekte med henne så mycket hon kom åt.

Alva och Reina i steppskor, ”get ready for: knee bends”.

Sedan jag berättade för Alva att Reina betyder drottning blev hon ju ännu gladare.

Igår var vi på Kelsey Creek Farm Fair. Det regnade och vi hade inga regnkläder. I vanlig ordning så drunknar man inte direkt av Seattleregn, just den här dagen duggade det bara lite mer än vanligt.

Sandlåda med bilar, under tak, yey!
Alva brummar. ”Örn, örn!”

Nästan-7-åringar gillar också.

När Sanna var klar sa hon omtänksamt att hon ville ge sin grävskopa till en pojke som var avis på den. Lilla plutt.

De hade traktorer med flak och höbalar som man fick åka på, och den här lilla traktorn till vilken man kopplat en massa skrindor. Jättekul tyckte brudarna!

Nästa gång åkte de jeepen, en av de första vagnarna i traktorkaravanen. Alva visade nöjt upp kontrollen med vilken man kan sätta på vindrutetorkarna. Öh… tak  kanske vore en bättre idé?

Ett litet tecken på hur väldigt frodigt det är här. Ormbunken växer på väggen inne i brunnen!

Helgen största: Sanna har fått hål i öronen som en tidig födelsedagspresent efter några månaders tjat. Hon blev lite avis på Alva. Bra att hon tycker om blått till skillnad från rosa som Alva älskar, blått passar så mycket bättre på henne.

Stackars liten ville inte visa något eftersom vi pratat så mycket om hur Alva inte sa ett pip, så jag fick säga åt henne att gråta när vi det syntes att det behövdes. Hon såg lite yr ut. Efteråt var hon spattig av adrenalinkicken, väl hemma blev hon så trött att hon bara låg och kved i soffan. Underbara, fantastiska lilla människa.

Så är det dags för ny vecka, same shit. Jag har 2 uppgifter på agil-kursen och ser både fram emot och bävar för dem. På förra uppgiften fick jag betyget A med tillhörande jättefint omdöme, väldigt kul, men nu känns det som att man måste leva upp till det!

Annonser
 

9 Responses to “Ytterligare en helg når sitt slut”

 1. urenergi Says:

  Lite mer om det vi mailade om, östrogenöverskottet via miljögifter (och soja) och kopplingen till likadana symtom som vid problem med sköldkörteln:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bisfenol-ocksa-i-konserver-och-lask_4720099.svd Bläääää

  http://www.familjeliv.se/Forum-3-28/m53979736.html (ja det är FL men hon har klippt ut lite av det viktigaste och länkat;)

  Såå det är inte bara metallen som är dålig i konserburkar 😦 Synd att det inte finns makrill på tetrapack 😦

  Bamsekram!

  • suddrik Says:

   Jag gillar Sempers ”… som har använts i 40 år…” som att det vore bevis på att det är bra för oss? Skulle det göra saken bättre? Här är det rätt mycket prat om BPA, det står med stora bokstäver på allt som är fritt från det.

   Jag är rätt irriterad över att det finns i burkar. Jag gillar burkar. Kommer inte att sluta med det heller eftersom de håller så löjligt länge och klarar strålning när katastrofen inträffar. *NÖJD* Men jag är besviken. Jag trodde att de var bra såvida man inte har problem som era.

   Sitter du fortfarande på FL förresten??? 😀

   • urenergi Says:

    NeJ inte på FL 😀 Jag googlade bara och såg att tjejen redan gjort jobbet åt mig. 😉

    BPA lär ju inte funnits i konservburkar sedan de uppfanns? Mm trodde ju också att det ”bara” var metallen som var dålig… 😦
    Kanske måste bli lite mer folkuppror… glutamaten började ju annonserar med sin frånvaro på produkter här, nu verkar dne ha försvunnit mer och mer förutom i kryddor och tvivelaktiga snacks.

   • suddrik Says:

    Det snackas fortfarande om glutamat här, men inte som för 2 år sen när vi kom. Ibland undrar jag om det bara är snacket som försvunnit, men det är sällan man ser det längre. I kinesiska produkter och buljongtärningar typ.

 2. urenergi Says:

  Ska inte ni komma hem snart förresten, så kan jag äta upp dina söta ungar istället!! 😀 Jag är nyfiken på era silverburkar också!

  • suddrik Says:

   Jag ska kolla om Ross får in flera silverburkar och får de det så köper jag åt dig och mamma så många jag får med mig. Tyvärr är de inte ”nesting” = de passar inte i varandra (saknas tyvärr ord för på svenska såvitt jag vet) och tar alltså skitmycket plats. Får väl fylla dem med något… 😉

 3. urenergi Says:

  Nesting var ju sött! But here in Svedala vi say ”stapelbara”. 😛

  Det är alltså plast med silver i bara?

  Ja fyll dem med sand så vi också kan bygga en sandlåda med tak! 😀

  • suddrik Says:

   Stapelbar betyder ju bara att de kan stå PÅ och inte I varandra!

   Burkarna är plast med silver! Jag har testat med jordgubbar som brukar bli dåliga över en natt i kylen, 4 dar senare såg de exakt ut som när jag la in dem!
   Kul förresten att du sa sand, vi har 2 säckar som bara ligger… 🙂

   • urenergi Says:

    Äsch, petitesser – here in sweden har alla rätt, jag får stava hur jag vill osv för det är bara ”speciellt” 😛

    Oh jag vill ha burkar! :P:P

    Bara att skicka, vi kan ju bygga en privat sandlåda vid nya lokalen. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s