suddrik

Dagbok från Amerikatt

Höst och varma dagar 20 september, 2010

Filed under: 2. Living in America,Jobb,Skillnader — Suddrik @ 18:21

Idag på en ENOOORM pick-up (jag snackar såna som vi inte bara saknar utan inte ens kan föreställa oss i Sverige) såg jag den hittills mest oförståeliga bil-dekal någonsin. Det stod:

Time to cowboy up.
In USA Jesus is God.

Jag förstår inte. Även om jag inte höll med denna vedervärdiga:

Land of the Free.
Because of the Brave.
Thank you armed forces.

som stod smetad över hela bakrutan på en pick-up jag såg i fjol (och som fortfarande retar gallfeber på mig) så förstår jag i alla fall vad det nedgångna gamla redneck-äcklet (gallfeber som sagt) menade.

Jo… jag är rätt sur. Om man läser bloggar så är det rätt uppenbart att många känslor besparas läsarna, det blir annars lätt lite smetigt sådär. Men jag känner mig väldigt smetig just nu. Det eviga intervjuandet stressar livet ur mig, jag blir nervösare och nervösare för varje gång pga mina jävla nederlag. Ursäkta språket. Sedan en misslyckad Microsoft-intervju för några veckor sedan, efter vilken jag t o m fick höra att jag inte fick tjänsten pga min nervositet, så har jag fastnat i en panikattack. Det började med huvudvärk och magsjukan. Huvudvärken har fortsatt, nu med tillägg i form av syrebrist, puls på 100+ slag per minut i vila, trötthet och darrande händer. Börjar oroa mig för hjärtat, fast jag bara är 35. De kilon jag gick ner under magsjukan har inte återkommit, det blev istället ytterligare ett minus. Kanske pulsen ökar förbränningen. Jag förstår inte hur jag kan vara deprimerad utan att vara deprimerad. Ungdomens dödsångest är borta, kvar är hopplösheten, åter är skräcken.

Jag måste lyckas med något snart.

Motgång föder motgång. Och det värsta? Jo, jag, den eviga problemlösaren, inget motstånd för stort, vet inte hur jag ska ta mig ur detta.

Läkarbesök, årlig hälsokontroll på torsdag. Får se vad han tycker.

Jag har pratat mycket om hemflytt på sistone, men när allt kommer omkring så är det nog inte det jag behöver. Bara jag har något vettigt att göra, ansvarsområde, så kan jag nog bo var som helst. Flyttar vi tillbaka så har vi ingenstans att bo, och Sanna får inte gå i vår närmaste skola. Överväger att dra in vatten på landet och bo där, 1 timme från stan med bil, men då får ungarna gå i Knutbyskolan, Gud förbjude! är väl det korrekta uttrycket i sammanhanget. Hur som helst saknar jag ork för att ta itu med det. Jag vill bara ligga ner och läsa.

.

Förresten har det blivit höst på riktigt. Det är viktigt att nämna hur fult det anses att prata väder här. Det är svårt att förstå för oss evigt vädersnackande svenskar. Hur som helst; vädret har varit så illa att folk numera klagar. Igår på nyheterna sa väder-människan att september hade bjudit på ”ridiculous amounts of rain” (=löjliga mängder regn) och vem kan låta bli att skratta då? Det mysiga är att det är så varmt! Jag kan leva med att bli dyngsur när det är 20 grader samtidigt. Men det är likväl höst. I affärerna har man sedan länge sålt sopor, hrm förlåt; vackra höstdekorationer, inför Halloween och Thanksgiving (på Kohl’s säljer de juldekorationer sedan den 13/9!) och när jag ser pumporna så hatar jag dem. Inte är det pumpornas fel förstås, de är billiga, vackra och goda (mm… pumpapaj…) men de innebär starten på det riktiga skitvädret. Pumporna får ta smällen.

Näe, dags att sluta gnöla. Ska göra klart quinoa-makaronerna med Velveeta-ost så att ungarna får något att äta när Viktor kommer hem med dem från simmis. Kanske leka lite mer med kameran… tänk, 3 månader och den är fortfarande lika kul!

Annonser
 

3 Responses to “Höst och varma dagar”

 1. saltistjejen Says:

  Du, jag tycker det nästan låter som du har tecken på utbrändhet. Stressymptom kan vara så olika. Att du känner sådan ”ångest” nu känns som ett tecken på en enorm mental stress. Kanske mest på grund av att du just nu inte trivs med det liv du lever (inget jobb) men det skapar ytterligare stress och press vilket gör att dina intervjuer inte går bra? Jag hoppas verkligen att du kan komma ur din depression (som jag tycker det låter som att du håller på att utveckla) och försöka att inse att du verkligen är värd hur mycket som helst! Man måste försöka inse att man inte kan mäta sitt värde i om man har ett jobb eller ej. Men visst, jag VET att det är svårt. Kanske särskilt som svensk för vi har mycket Luther och jantelag i oss. Tyvärr. Nu när ni vet att ni ska hem nästa år kasnke du istället kan försöka vända på det hela och se det som ett tillfälle att verkligen passa på att göra saker du vill och som inte innefattar ett ”jobb”?????? Bara det att du får så mycket tid att kunna umgås med dina fina tjejer låter i mina öron otroligt härligt! bara du slipper de där mysko och odrägliga skitungarna…. 😉
  Läsa böcker låter också som något alldeles otroligt mysigt!
  Jag vet itne, och jag menar verkligen inte att låta oförstående eller klämkäckt hurtig, utan försöker bara se om du skulle kunna försöka använda den här tiden till något mer positivt för din egen del. Om inte annat så bara den närmsta tiden. Då kanske lite av stressen släpper och du automatiskt kan känna att intervjuerna inte betyder lika mycket och på så vis går de eventuellt enklare. Ofta blir vi ju såå nervösa när det betyder ”allt eller inget”.
  Stor kram nu iallafall! Och gå itne i krig med pumporna…!

 2. suddrik Says:

  Efter några dagars funderande har jag kommit fram till att du nog har rätt! Jag har varit hos läkaren idag (physical) och fick hjälp med lite saker… han är ingen sån där piller-ivrare som tur är.

  Och hittills har jag inte dödat en enda pumpa!!

 3. saltistjejen Says:

  Skönt att höra! För man ska inte behöva må så dåligt som det känns som du gjort den senaste tiden. Jag hoppas verkligen att det kan bli bättre och att du snart kan börja se ljuset i det tilltagande höstmörkret. 🙂
  KRAAM!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s