suddrik

Dagbok från Amerikatt

Polispådrag 9 september, 2010

Filed under: 2. Living in America — Suddrik @ 15:40

På väg till skolan där vi ska hämta Sanna står en man i handbojor mot en bil utanför det äckliga huset ett par kåkar ned för gatan. Vi tittar lite nyfiket när vi skyndar förbi, men bryr oss inte. På vägen hem möter vi en aningen skärrad, smått bekant granne till oss. Han och hans familj är nyligen invandrad från Sydamerika, Argentina närmare bestämt och han vill att vi ska gå med honom bakom villorna. Det ska väl inte behövas tycker jag, men han är påstridig och vi följer med. Ibland är jag för naiv, men i det här fallet: varför ta risken. Han berättar att där han kommer ifrån tar man inte så lätt sådant här, han förväntar sig att de ska börja skjuta, så som han är van vid hemifrån.

Vi går hem, bakvägen, och låser om oss. Vi ser att fler poliser är på plats, en massa bilister väntar på att få köra förbi, en polishelikopter surrar strax ovan sedan en halvtimme tillbaka.

Det hela är faktiskt ganska olustigt.

Egentligen är jag sällan rädd. Inte nu heller. Egentligen. Men en förföljd människa blir desperat och just den desperata livrädslan skrämmer mig.

Nu måste vi göra oss i ordning och köra till karaten. Lika bra att åka i tid när vi inte vet hur lång tid det tar att komma igenom den blockerade gatan.

Annonser
 

2 Responses to “Polispådrag”

  1. Mamma Says:

    Det låter som om det är hög tid att komma hem!!

  2. Frida Says:

    Hugaligen. Håller med!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s