suddrik

Dagbok från Amerikatt

Jetlagens vedermödor 25 augusti, 2010

Filed under: 2. Living in America,Barnen,Jobb,Plugg — Suddrik @ 22:35

Igår råkade det bli lite av en svensk lekträff nere på stranden. Jag och Alva kom ner en kortis mellan preschool och karatelektion och träffade på 3 bekanta mammor med barn. T kom hem ifrån Sverige för några dagar sedanoch nämnde att hon hade problem med jetlag när hon kommer hem, till skillnad från de flesta andra som tycker att det är jobbigt att komma till Sverige härifrån. Jag blev glad, hon är den första som har samma problem som jag. Vi pratade vidare om tröttheten när hon högt och tydligt klagade över att ”det är jobbigt att vakna klockan 4 på natten för att man måste gå upp och bajsa!”

Oj. Prata om kräks och chokladdoppade insekter, vad som helst, men just det här ämnet är mig så genant. 2 graviditeter och 2 barn som man bytt blöjor på… inte ens det har hjälpt.

Så tillade M förstående att ”jo, det är verkligen irriterande!”.

Jag nästan gapade. Mycket genant. Tänkte att jag skulle försöka vara lite mer okänslig och frågade förvånat om de verkligen var så regelbundna. Jodå. Detta är en punkt som jag glatt erkänner skillnad mellan könen! För själv gör jag inte sånt alls. Jag är ju kvinna.

.

Imorse lämnade jag Sanna på karate day camp och så åkte vi till preschool, Alva och jag. När vi kom dit lät Alva lite upprörd. Kastade oss ur bilen och hon fick upp hela sin apelsinyoghurt. ”Hoppsan, din lilla mage kom inte helt överens med den där va?” frågade jag. Hon mådde genast bättre. Men en fröken såg och vi fick åka hem igen. Inte för att jag skulle ha lämnat in henne nyspydd på dagis, men tanken slog mig ärligt talat, det var ju Sprinkler Day, med Alvas sprinkler.

Så hon fick leka själv och sen vara hos Viktor på lunchen. Jag hade intervju, andra intervjun på försäkringsbolaget. Det kallades för Meet & Greet med teamet. Jag har ingen aning om hur det gick, men det blev ingen utfrågning utan en diskussion runt processer och stödsystem. En kille hade jobbat till 3 natten innan och jag börjar inse vad jag ger mig in på. Men ännu mer nervös är jag över att vara med amerikaner hela dagarna. Jag klagade lite inför min kompis Krystalyn idag, jo vi hamnade på stranden i 5 timmar idag också (det har säkert blivit uppåt 100 timmar i år och jag skäms. Nästan.). ”Jag vet inte hur jag ska klara det, massa amrisar överallt. Jag menar, varifrån kommer de allihop??” Nåväl. En av de förhoppningsvis blivande kollegorna nämnde att man får bonus vid jul, bara en sån sak! Den tog de ifrån oss på WM-data 1999 med löftet om återinförsel några år senare. Jag slutade 2007 utan att nånsin ha sett röken av den. Jag hade blivit glad om det så bara varit en till till Höganäs-mugg, det räcker med så lite för mig, men jag antar att de flesta av kollegorna inte höll med.

Blir det inget jobb så har jag ändå ordnat annat att roa mig med. På måndag börjar kursen Informatik – Agil systemutveckling på Mittuniversitetet, och jag försöker fruktlöst komma in på Ledarskap och coaching på Högskolan på Gotland, men är sent ute och dessutom 150:nde reserv. Får se om de är snälla…

.

En av dagarna under värmeböljan i förra veckan kom polisbåten till parken och stannade vid bryggan. Till alla barns stora glädje tog en polis fram vattenslang och det såg såhär vackert ut, regnbåge och allt. Det var vackert att han gjorde det alls tycker jag, ett för barn mycket bättre första möte med polisen än vad jag hade 1982… (I didn’t do it. Really.)

Snuten är helt galet rolig. Han ser exakt ut som jag föreställer mig amerikanska poliser. Jag är säker på att de ser ut såhär allihop, bara med varierande kroppsvikt.

Här är vår nya bebis!
Det är lilla Emma, som är lilla Viktors lillasyster. Hon är 2 veckor och Sanna vill ha henne. Hon vill ha en egen rättare sagt. Inte av mig alltså. Jag tycker att hon ska vänta ”lite”.

Emmas mamma och pappa var hos oss på kräftskiva och försvann hem vid 21. Blev bara det här gänget kvar. Våra barn lyckades klämma ihop sig och titta på hela Sharkboy & Lavagirl till 23 utan att bråka en enda gång.
 

Efter att Norpan dog så får Sofi all uppmärksamhet. Kanske blir hon mer tam som ensambarn. Barnen höll henne framför Sprout-barnprogrammen i 1 timme. Förra ägaren sa att råttor kan dö av sorg om de mister sin kamrat. Vill helst inte köpa en ny, men vi får hålla koll, kanske måste vi.

Just nu försöker jag undvika att tänka på hemlandet. För mycket tid har jag aldrig mått bra av, jag vill ha krav, deadline och stress. Får träna mer helt enkelt.

Såhär glad blev jag i alla fall idag när jag lattjade med min inte längre splitternya kamera, självutlösare som tar 3 bilder på 10 sek och man kan se sig själv under tiden. Tänk, får jag jobb på försäkringsbolag så kan jag ha såhär snygga kläder varje dag. Sånt kan en flicka mest bara drömma om i shorts- och t-shirtbyn Redmond.

Annonser
 

2 Responses to “Jetlagens vedermödor”

 1. saltistjejen Says:

  Hoppas det gick bra med intervjun. Och det där med amrisar runt sig hela dagarna tycker jag du ska försöka att inte oroa dig för nu. Många amrisar ÄR verkligen bra! 😉 Jag har som sagt en hel del amerikanska vänner här även om jag även umgås med flera icke-amerikaner.
  Härligt att ni har stranden!!! 🙂
  Och det där med jetlag är alltid individuellt tycker jag. Dessutom kan det skifta lite från gång till gång. Denna gången hadevi tur och är i stort sett tillbaks i lokal tid igen! 🙂
  Kram!!

  • suddrik Says:

   Oj, jag ser att det kom ut lite fel. Jag menade inte amrisarna i sig, utan språket! Jag pratar ju inte engelska hela dagarna som det ser ut nu, så man lär ju vara rätt slut de första dagarna!
   Jag har hittat en massa bra amerikaner, tyvärr så syns oftast bara de dåliga… precis som överallt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s