suddrik

Dagbok från Amerikatt

Land of the free 20 augusti, 2010

Filed under: 2. Living in America — Suddrik @ 15:39

Egentligen har jag verkligen inte tid att blogga just nu, men jag är så jävla förbannad.
Jag har försökt beställa simlektioner på gymmet och fick svar just. Konversationen:

Hi Evan,
 
I came in yesterday and inquired about semi-private swimming classes for my girls, if possible I wanted the first one to be tomorrow, Friday.
I guess we’re too close to Friday now, but when do you think they can get started?
 
Sincerely,
Jenny
.

.

Jenny-

My apologies for the slow response, I have been working on finding instructors with availability but everyone is very busy right now as people wrap up their summer lessons.  I will continue to work on it. 

I also wanted to address one other thing while I am writing you.  I was informed today by my lifeguard and also by the Kids Klub that your daughter was swimming in the pool without a top on.  While we appreciate her your comfort level with that we ask that all children be in gender appropriate swim attire while in our pool.  We very much so value your membership here at Gold’s Gym and thank you for your understanding on this matter.

Best,
Evan

.

Hi,

Never mind the swimming classes. I am so disgusted I don’t have words for it.
If someone’s perverted enough to sexualize a 6 year old child enough to demand for her to wear a friggin bra, I’ll go somewhere else.

Gender appropriate attire… but the disgusting men showing their nipples in the weights area are ok?? To be frank; even the “thanks for my understanding” bothers me. I’m normally a very happy person, even when the valet parking staff forgot to turn my car off and let it run for 3½ hours I hardly blinked, but this is just way out of line.

/Jenny

.

Detta sker i ett land där var och varannan hatar muslimer, flertalet gånger har jag fått höra att jag inte kan flytta tillbaka till Europa för att ”de där” håller på att ta över där, ”vänta bara tills de börjar instifta sharia-lagar”.

Land of the free?

MY ASS.

Annonser
 

8 Responses to “Land of the free”

 1. åh herregud. Får jag skriva och klaga eller typ skriva ett inlägg i min engelska blogg: ”GOLDS GYM REQUIRES BRAS ON PRESCHOOLERS”? typ. herregud.

 2. Peter Says:

  Vad jag njöt av ditt svar!

 3. Mamma Says:

  Jag vet inte vad jag ska säga, förutom ett hånfullt: hahaha! Snacka om skenhelighet!! Förvriden moral! Du fick in ett bra svar. Blir man ledsen eller arg?

 4. saltistjejen Says:

  Men herregud!
  Ja detta är en av de saker jag själv verkligen tycker illa om med USA och amerikaner. Att det är så förbannat sexualiserat allting! Att de t o m sexualiserar barn!!!!! Fy fan!
  Som tur är måste jag säga att de flesta amerikaner jag känner som bor här i NYC INTE har de här såikterna. Det ligger nog ngt i att New York-bor är mer liberala än andra amerikaner. Här delar de amerikanska vänner jag har samma värderingar som vi européer vilket underlättar enormt. Kanske är detta en av orsakerna till detta det att vi är sååå många aliens här att alla amerikaner är vana med att världen kan vara annorlunda utanför deras egen lilla ”bubbla”. PLUS att många av de amerikaner jag känner här har ”utländska” familjemedlemmar. Som icke-amerikansk fru, man, förälder eller far- eller morförälder. Det är därmed inget ”konstigt” att tänka annorlunda än majoriteten amerikaner. Fast visst, även här är det ju stor debatt om moskén nu. Den man vill bygga intill Grand Zero. Å andra sidan var det en väldig debatt även i Stockholm och Sverige när man byggde moskén vid Medborgarplatsen på Söder i Stockholm. Jag tror att just sådana fördomar tyvärr lever överallt. men visst i allmänhet är amerikaner mer islamfientliga än många andra länder.
  Sist men inte minst vill jag säga: Bra svarat!!!!! Gissar att käre Evan inte svarade tillbaka….? 😉
  KRAM!

  • suddrik Says:

   Helt korrekt, käre Evan har inte svarat. Men det förvånar mig, han borde vänta sig något!

   Jag TROR att den allmänna åsikten här inte är som gymmets. Jag la in detta på Facebook och har pratat med många. Nästan alla amerikaner säger att jag ska stämma dem…!
   Det är bara en person som tyckt att detta är helt okej, och hon är djupt religiös.

   Men jag har förstått att folk i dina trakter kan vara något mer… hur ska man säga det, informerade? 😀

 5. Anne Says:

  Fasen vad bra svarat från din sida. Jag lyfter på hatten och kan inte bara annat säga än att det var klockrent! Vad bra du inte bara svor inombords utan faktiskt även sade ifrån.
  En sida av USA jag verkligen inte gillar utan har starkt motstånd mot. Jag kan känna att även om man personligen väljer vänner som inte tänker så, inte umgås med människor med de ”typiska” värderingarna, för det finns ju (som jag såg Saltis skrev) massor med folk här i denna Melting pot som har samma värderingar som vi. Men jag kan ändå känna man inte kommer undan det här, för det finns ju i samhället, och man märker det som t.ex. nu när det här med simningen kom upp. Det går ju inte att komma undan såna sorts aktiviteter, skola med mera där det här finns och är normen. Sen kan man ju umgås i kretsar som inte tänker så, men fortfarande måste man ju vara en del av samhället och där är sexualiseringen stor, även i liberala städer (är min känsla i alla fall).

  • suddrik Says:

   Det kändes inte supercoolt eftersom det var mail och då har man ju tid att tänka efter. Men faktum är, att hade någon kommit och pratat med mig, då hade det lagts fram på ett annat och mer mänskligt sätt och jag hade med all sannolikhet inte blivit lika arg. Det är skillnad på att skriva en torr och otrevlig mening om gender appropriate och tacka för min förståelse jämfört med att säga att man tyvärr har en regel om att tjejer måste ha topp. Jag hade inte gillat det heller, men inte blivit lika arg, så fegheten i att maila bidrog ju.

   Precis som du säger så söker man sig till likasinnade, (jag tror att jag har hittat Redmonds största miljökämpar!) och det är väl lika överallt. I Sverige tycker jag att invandrarpolitiken är så under all kritik att jag skulle kunna sköta den bättre helt utan erfarenhet. Jag gillar inte heller kriminalvården. Inte så mycket man kan göra åt, såvida man inte aktivt ger sig in på att förändra.

   Och när jag tänker på det så är det bra mycket lättare att lyckas förändra i ett land på 9 miljoner än på 300 miljoner, så jag kanske borde ge mig på det där?? 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s