suddrik

Dagbok från Amerikatt

Barn kan inte ha ont i huvudet 9 augusti, 2010

Filed under: 2. Living in America,Barnen,Resa — Suddrik @ 1:16

Det var tydligen känt förr, att barn inte har ont i huvudet. Well, vår Sanna har det i alla fall lite då och då. Jag har burit henne hem från skolan med huvudvärk en gång och hon har börjat lära sig att hon inte får gråta. Det kan vara dags att gå till doktorn för EEG.

Ikväll kom vi hem sent efter kvällsshopping på Kohl’s och Target, väl hemma började hon gråta. Vi slet av henne kläderna och la henne i säng, hon klarade att borsta tänder och springa på dass, men sedan blev det jobbigt för henne. Hon har aldrig varit lätt att lugna, men hon börjar bli så mogen att det var värt ett försök. Jag drog igen dörren och la en kall hand på hennes varma, fuktiga panna och guidade henne monotont in i ett vitt hus, nedför en trappa där något underbart väntade henne. Hon log litegrann. Därefter avslappning från tå till topp. När vi nådde håret hade det gått en bra stund och hennes panna var sval och torr och hennes andning djup. Hon sov inte riktigt, ögonlocken rörde sig. 5 minuter till, om moln, natur, kärlek… sedan sov hon. Jag vet inte med henne, men jag är lycklig och tror att hon somnade sådan också.

.

Lite mer bilder från CA. Landskapet i Calistoga på väg till gejsern Old Faithful.

Old Faithful

Det var inte jättehäftigt tyckte barnen. Det är väl inte särskilt konstigt. Hur ska man som 4- till 6-åring kunna förstå att det här är jättecoolt när man sett så många schyssta fontäner – som man dessutom får bada i?

Jag tyckte att det var asballt! Var 30:e minut sprutade hett vatten och ånga ur det svaveldoftande hålet, ett litet mirakel precis i min smak. Vackra omgivningar fick man också njuta av.

I parken fanns även lite djur, någon sorts konstiga 4-hornade får, svimmande getter från Tennessee (ja de svimmar ibland) och lamor. Getterna hade just fått bebisar. Getingar heter de. Fårets barn heter bäääbisar. En stor bambu-labyrint fanns det också. Men det var djuren som lockade barnen mest.

Bildbevis på att Viktor också var där.

Sen åkte vi vidare, genom Napa.

.

Framme i Fairfield, CA, Jelly Belly-fabriken! Smakprover, stor godis-”investering” och rundtur i fabriken… vilken inte gick så bra. De gjorde någon äcklig smak den här dagen och det stank något alldeles vedervärdigt. Värst för Alva vad det verkade, hon höll på att spy sa hon, så det var bara till att vända och kuta.

Man måste skydda håret när man går rundtur.

Jag lärde mig inte mycket på rundvandringen. Men en lärdom vann jag under semestern: Jelly Belly heter inte som de heter pga sin geleiga insida, utan pga att det är vad man själv utvecklar efter att man tryckt i sig lassvis av dem.

Efter Jelly Belly for vi vidare till Concord där de har en vattenpark; Waterworld. När man anländer till Concord möts man av detta fantastiska landskap.

Men, hellre att de förlägger snusk längs motorvägen, än att man bygger lägenheter där (säger hon som älskade att bo på gatan känd för att ha Stockholms högsta ljudnivå och näst sämst luft efter Hornsgatan).

Vi stannade och badade i poolen på hotellet den här dagen. På kvällen tog vi en promenad och hamnade på vår favoritrestaurang, men i Redmond, vi kände inte till att det var en kedja. Men det var det. Inte bara meny och inredning var desamma, utan även huset. Knäppt. Barnen var jättenöjda, de gillar att känna igen sig. Och de gillar att slappa.

Annonser
 

2 Responses to “Barn kan inte ha ont i huvudet”

 1. Malin Says:

  God morgon!
  Kan Sanna ha haft vätskebrist?
  Noah kan få ont i huvudet ibland med och då är det ofta kombinationen var och svettig dag med för lite dryck.
  Kram

  • suddrik Says:

   Jag är rätt säker på att det något sånt, men det händer lite för ofta. Igår var det dessutom en regnig dag, den första på över 1 månad. Jag tror att hon behöver stabilitet, lägga sig samma tid varje dag och inte stressa alltså. Men det tycker inte hon! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s