suddrik

Dagbok från Amerikatt

Ändlös grå 29 maj, 2010

Filed under: 2. Living in America — Suddrik @ 21:17

Vi är så otroligt ledsna på regnet. Visst har vi haft en del varma dagar under våren, men nu har det regnat nästan varje dag i veckor, det är konstant mulet och eftersom vi inte hade vinter i år så känns det som att det har duggregnat sedan slutet av oktober, vilket det säkert också har. Det är inte roligt när somrarna regnar bort i Sverige, men det är ändå någon skillnad från månad till månad, vilket gör det lite lättare. Idag kulminerade irritationen.

Vi har Memorial Day Weekend med ledigt på måndag. Egentligen hade vi väl tänkt att hitta på något och med tanke på att alla prognoser lovade runt 14 grader som varmast och ändlöst regn 10 dagar framåt redan i början av veckan så borde vi verkligen ha gjort det… Men det glömdes liksom bort. Efter våra lördagsaktiviteter, Sanna – karate, Alva – balett, jag – bikram yoga, så fick vi nog och bestämde oss för att sätta oss i bilen och bara åka nånstans. 3-6 timmar i vilken riktning som helst borde ju lösa alla problem. Vi kollade väderkartorna. Det regnar tamejf*n överallt. Siktade in mig på stora tivolit/vattenparken i Idaho, straxt efter Spokane och 4 timmar österut; 14 grader och regn. Kollade kusten västerut; 12 grader och regn. Hela Oregon; 14 grader och regn. Det regnar t o m i öknen på andra sidan [bergskedjan] Cascades där vi var för 1½ år sedan. En liten lucka fanns över Wenatchee där de hade 20 grader och sol, men snabbsök på vad som finns där och inse snabbt att en av deras största attraktioner är en romantisk men blott 2 meter lång träbro, inte värt en nästan 3 timmar lång bilresa för att komma dit alltså. Det enda återstående alternativet var helt enkelt Kalifornien… på ”blygsamma” 9 timmars bilresa bort.

Inte ett jota hände i stan heller. Inte ens en intressant barnteater stod att finna. Vi gick på Claim Jumper och käkade sen lunch istället. Köpte massa böcker till barnen på Half Price Books. Fortsatte på vårt filmtittarmaraton som bestått av jättelånga Avatar igår (höll för barnens ögon hela kriget, inte populärt) ”Den gyllene kompassen” idag, och det var visst krig där med.

Imorgon ska vi gå på zoo i Tacoma, de har isbjörn, Sanna skulle ge vad som helst för att få se en.

Regn? Det må så vara, regnkläder, paraply, halsduk, you name it.

Och nån gång förr eller senare måste det väl bli sommar.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s