suddrik

Dagbok från Amerikatt

Oh Canada 12 maj, 2010

Filed under: 2. Living in America,Bara bilder,Barnen,Resa — Suddrik @ 21:11

Vi har faktiskt varit i Kanada, men jag orkar aldrig lägga upp bilder. Idag har vi varit hemma hela dagen, Sanna vaknade med rejält magont så vi konsulterade Microsofts hot-line och åkte till akuten. Det var intressant, jag läste på den stora skylten över inskrivningsdisken; ”EMERGENCY”, men frågade ändå om vi kommit rätt. Det var ju inte en käft där. Vilket förstås var mycket trevligt. Jag måste väl säga att hon blev lite överbehandlad med urinprov, blodprov, dropp och röntgen (!) men jag vågade inte säga emot, faktumet att jag inte vaccinerat dem så mycket som man ”ska” hade redan väckt negativ uppmärksamhet. De hittade inget fel. Så vi åkte och shoppade, Sanna fick en extra lördag som plåster på såren, (det blev lite plåster på plåster :-)) en sovsäck inför flickscout-lägret i helgen och 2 par skor, hon har ju vuxit ur alla. Hon har enorma fötter. Barnskostorlekarna går upp till 12, vilket hon har i sina gamla dojor, men idag gick vi upp på vuxenstorleken 1. Så nu är hon glad igen. Hon tycker mest att det var mysigt att få vara ensam med mig ända tills det var dags att hämta Alva.

.

Kanada var det alltså. Här är bevis. Vi har varit utomlands!

Kilometer i timmen-skyltar och att det inte är lika plastig yta på allt var den mest påtagliga skillnaden. Och så var skyskraporna mycket fulare!

Kolla, den ser ut som de fulaste husen i Paris’ fattigaste förorter.

.
Alvas jacka glömdes hemma så hon fick låna min. Vi knatade vidare nedför den här gatan, lite för långt, och barnen fick sitt livs första hora.

Våra barn älskar hotell.

Det här ser ju rätt dekadent ut. Men det är faktiskt lördag. Och rätt långt kvar till läggdags.  Att ligga och käka godis i säng med tv framför… oj oj, det blir nästan för mycket. Ungarna var jättelyckliga. Ibland ska man vara oansvarig förälder en stund.

Frukost på hotellets restaurang. Första gången jag varit på hotell där frukost inte ingår. Notan… Vi baxnade. Jag käkade bacon och ägg och Viktor äggröra, barnen delade på en portion pannkakor. Men… nästan 70 dollar för en frulle. Dricks ska på det, och vi var ensamma i restaurangen och passades på hela tiden. Kanada-dollarn står dessutom något högre i kurs än amerikanska.

Jag hittar inte bh i min storlek i USA utan köper i Sverige eller beställer från England. Change of Scandinavia som har butik på Stinsen hemma i Sollentuna har min favorit-träningsbh. Och de råkar ha butiker i Vancouver; 3-4 stycken! Blev nästan smash-and-grab, ”Hej. Den här i strl xs4. Hejdå.” Mm… Kanada. De har riktiga wiener-korvar också. Och världens godaste mörka choklad med frukt i. Rrrrr…
Här är vi utanför Change.

Å det här är SÅ kul. Den här skylten satt på husväggen på samma byggnad som vårt hotell var beläget i. ”The Swedish touch”. Så passande när det kommer svenskar på besök. När vi kom hem kollade vi upp vad det var för ställe. Det är ett, harkel: herr-spa. Hemsidan får oss att tro att det är en bordell.

Äntligen börjar det klarna upp. Vi letar shoppingcentrum. Vi hittade ett, utsatt på kartan, men det fanns inga klädbutiker. Vi behövde ju bl a en jacka till Alva. Måste säga att Vancouvers shopping är bland de sämsta vi stött på. Vi åkte t o m en omväg till ett stort centrum utanför stan. De hade några affärer, men det var dyrt och fult.

Här poserar hon inte. Hon är bara sitt underbara jag.

Vad de älskar vatten.

Nationalparken Capliano

Hängbron till parken. F*n, man måste gå tillbaka också…!

Jag filmar, men så roligt var det inte att gå på en gungande bro högt över en flod, och nästa gång lämnar jag MBT-skorna hemma och tar något stabilt!

Jodå, det är samma raring-Alva som förr, men öh, utan raring.

Sanna är livrädd för maskotar, som sin mor. Men hon gillar nallar. Här var det blandat. Jag övertalar henne att den är snäll, det är bara en nalle alltså, ingen maskot inuti. Och vågar jag så vågar hon.
Sen gick vi in i affären och köpte en liten ask fudge som vi käkade av tills vi alla mådde illa.

Alva springer runt och gör sitt bästa för att ramla i vatten. Vilket vatten som helst går bra.

För att abrupt avsluta en redan kort historia; sen åkte vi till den näst äckligaste McDonalds någonsin, (vi var på den äckligare dan innan,) och sen åkte vi hem till USA igen.

Annonser
 

One Response to “Oh Canada”

  1. saltistjejen Says:

    Verkar varit en riktigt lyckad resa!! haha Swedish touch!!! Jag skrattar…. Swedish massage är ju dock bara ”vanlig” massage d v s ”deep tissue” tror jag. Men men Swedish Touch verkar vara ngt annat…?!?
    Tyckte hängbron såg skitkul ut! Haha!
    Finfina tjejer har ni verkligen! Godisätandet i sängen såg sååååå mysigt ut!
    KRAAAM!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s