suddrik

Dagbok från Amerikatt

Barbie Girl 12 februari, 2010

Vi har långhelg. Sanna har Midwinter Break + Presidents Day från skolan, Alva får förstås ledigt samtidigt. Viktors kontor flyttar till grannbyggnaden så han håller sig hemma, det är ändå knappt någon på plats i hans team eftersom många firar kinesiskt nyår. Vi njuter för fullt. Vår är det också, helt underbart. Såg en rosa Rhododendron full blom igår.

Glass utanför Whole Foods.

 

Sanna låg på golvet och spelade dataspel och Sofi och Norpan, (Norpan blir Swiper på engelska har vi bestämt,) klättrade omkring på henne och i rummet. Efter en halvtimme kom Sanna ut storgråtandes. De hade ätit upp hennes blyertspenna. Vi började bara garva, det var bara flisor kvar. Vi har 10 pennor till också. Hon blev snabbt glad igen. Hoppas att pennan var god.

Viktor har börjat kalla mig för Barbie. Jag har testat några olika utseenden det gångna året, BodyCombat-kroppen var jättebra, löparkroppen gillade jag inte. Jag har fortfarande funderingar på att sätta upp lappar runt Upplands Väsby. ”Borttappat; vit röv. Försvann någonstans runt Hälsostigen, troligen nära Marabou under juli 2009. Stor hittelön utlovas!” Fast det är nog för sent nu. Jag hade behövt annonsera DÅ. Nu har någon säkert snott den…
Hur som helst. Nu har jag yoga-kropp. Fet-rockar som mor och lillebror brukar säga. Allt är långt och starkt, men framför allt böjbart. Idag fick jag en Valentine-present av Viktor, en snuskigt snygg Rock & Republic-jacka. Jag vill helst inte ta av mig den, den är så äckligt snygg. Men det är en Barbie-jacka.
Det kunde ha varit värre. Han hade kunnat kalla mig för a Garbage Pail Kid. (Då hade jag nog inte fått en jacka, utan en osthyvel istället. Ja, ni som känner till 80-talets komiska samlarbilder vet vad jag menar.)

Alla minns väl de här?

Engelskan börjar få visst övertag. Det stör inte än, men man anar vad som komma skall. I många svensktalande familjer har man engelskförbud hemma, och vi kommer antagligen tvingas införa detsamma. Alvan assimileras förstås mest, pga sin ringa ålder, och vi flinar åt det. Hon säger nämligen inte ”aj” längre, utan ”ouch”. Det låter så fel. Och vi som var oroliga för att hon inte verkade lära sig för bara ett halvår sedan.

.

Lite bilder blir det också ikväll!

Jag bakar biskvier och en liten kanin smakar på mandelkakorna. Jag laborerar med bottnarna, hur lite socker kan man ha i utan att förlora i smak? Dessa innehåller 25% valnötter och 30% lägre socker än vanligt… och de var godast hittills. Kaninen innehåller 25% vatten, 86% kärlek, 4% choklad och 16% pussar.

Vi åkte till Bellevue för att bowla, men det fanns inga lediga banor.
Tänkte gå på bio istället, men det gick inga barnfilmer.
Åkte hem för att titta på Totoro för femtioelfte gången, käkade dillkött och Gino till efterrätt.

Gino
2 stora kiwifrukter
2 stora bananer
300 g små jordgubbar
150 g vit choklad     
     
Värm ugnen med enbart övervärme till 275 grader. Skala kiwi & bananer, skär dem och jordgubbar i bitar. Lägg frukt och bär i ett jämnt lager på ett ugnsfast fat. Undvik toppar, där bränns chokladen lätt. Strö riven eller finhackad vit choklad över. Ställ fatet på gallret mitt i ugnen. Gratinera så att chokladen blir gyllene. Lämna inte Gino ur sikte, det går snabbt! Räkna 2-4 minuter beroende på hur din ugn fungerar.

Nyttigt för att vara efterrätt, urenkelt och gott. Och måtten är förstås ungefärliga, idag blev det 3 bananer, 7 kiwi, 10 jordgubbar, 2 dl blåbär och 100 g vit choklad, jordgubbsallergiska Alva fick blåbär istället.

 

Ungarna älskar de här dricksvattenfontänerna som finns överallt. Och de ser himla kul ut när de dricker ur dem!

.

Om någon undrar varför jag vill ha te från Sverige, det är det enda jag önskar mig, så har det inte bara med Vinns tesorts helt överlägsna smak. (Jag deppar ihop om jag inte skulle få det mer.) Även med frakt från Sverige inkluderad blir det billigare. Jag har bara hittat en affär som har Rooibos, Teavana, och när jag tittade i påsarna så var det inte bara uppblandat med grönt te, utan bestod snarare till 3/4 av gröna blad. Jag beställde 4 ounces, i gram blev det 168. Man undrar om inte minst 20 av dem är papperspåse. Inte hälften så gott är det heller, tet alltså, påsarna har jag inte smakat på.

De här två futtiga påsarna har jag betalat över 12 dollar för…!!

 Smaken duger väl. Måste hitta något bättre. Lösvikt är inte stort om man säger så.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s