suddrik

Dagbok från Amerikatt

Manisk mor men intelligenta barn 18 december, 2009

Filed under: 2. Living in America,Barnen,Konstigt,Mat & dryck — Suddrik @ 22:37

Nu är vintern slut (för i år?) och det är varmt och blött igen. Jag tänker då inte klaga, för hur fint det än var med klar himmel och gnistrande gräsmattor så var det jobbigt att skrapa Viktors bil, att huden torkar ihop så den spricker och får finnar, att alla amerikaner bara kör av vägen hela tiden och huset är kallt. Dessutom går jag inte ut om jag inte absolut måste när det är för kallt för att det ska vara behagligt. Nej, snart är det vintersolstånd, bara några dagar kvar, sen är det nästan vår.

Sedan en dryg vecka, samtidigt som jag fick knölar i huvudet, spenderar jag mina nätter med att jagas, skjutas, amputeras, torteras i allmänhet, eller att detsamma händer Alva. Annars minns jag mycket sällan vad jag drömmer, brukar alltid somna lätt och sova djupt. Nu vaknar jag när jag dör, en eller ibland två gånger per natt, genomsvettig fast jag annars aldrig svettas när jag sover. När jag vaknar är jag så rädd att det tar minst tio minuter att komma över skräcken. Ligger därefter vaken länge. Det börjar ta ut sin rätt nu, tårarna började rinna i slutet av dagens yoga-pass, dödsskräcken och rädsla för att barnen ska råka illa ut river i mig. Hatar huset eftersom det är enorma fönster överallt och längtar efter tegelhus med tjocka ekdörrar och små fönster högt över jord. Jag tror att jag håller på att bli galen. Jag vet inte vad det beror på, men är det inte borta efter helgen så går jag till doktorn och ber honom kolla om knölarna är fyllda av utomjordiska ägg.
(Jag är så förvirrad och manisk att alternativet känns helt vettigt.)
(Jag skämtar inte.)

 .

Alva har bytt ett par halvdagar mot en heldag så att hon fick sova middag på preschool i onsdags. Hon hade förstås Kisse under armen när hon och Viktor satte på sig skorna för att gå ut till bilen. Jag berättade för henne att jag är halvklar med Kisses tröja som jag börjat sticka, men att det tar lite mer tid att sticka än att sy. Alva räckte mig Kisse. ”Mamma, då får Kisse vara hos dig så att du kan prova på honom.”
Hon tänker alltid ett steg längre än man tror den lilla räkan. Tur att hon inte kan läsa än, då hade jag blivit rädd för hennes intelligens. 😉 (Fast alfabetet kan hon!)

Alva och Zoe målar stilleben. Plastfat med plastbanan och plasttomat står framför dem. De målar med stor koncentration och det blir fotorealistiskt.

Flickornas kusin Angelina spelar något som heter Minisebran, så mamma Frida tipsade om Minisebran till Alva och Sebran till Sanna. Idag installerade jag Sebran på Sannas dator och hon började kolla runt. Vi började med multiplikation, dumt, men vi bara råkade klicka på den. 4×3 stod det på skärmen och så fick hon 4 svarsalternativ. Jag visste inte hur jag skulle förklara det för henne, men att man kunde säga 4 händer med 3 fingrar på varje. Jag ångrade mig direkt, det är ju bara för svårt… Men ungen greppade det direkt. Alltså första exemplet! Mest förvånad blev jag när hon kunde 1×1! Det går bara upp till 5×5 på ”lätt” så ofta räcker det med hennes händer, men annars fick hon säga åt mig hur många händer och fingrar hon ville ha av mig. Hon vet även att ordningen inte spelar någon roll, och hon vänder på det när hon inte har tillräckligt många händer. Vad ska hon göra i skolan sen? 😉

.
Min fina ättika blev bra! Det var löjligt mycket lättare än jag väntat mig. Inläggningsgurkan blev lite tam, men jag ska experimentera med mer salt och ättika, och i vilket fall som helst är den ändå bättre än all snuskgurka vi köpt här.
Det är så roligt att lyckas med någonting efter alla nederlag i jobbsökandet. Nu har jag köket fullt med saffransbröd, knäck, lutfisk, julmust, kubbar, pepparkakor, etc, och vi käkar nästan inget av det. Att man aldrig kan låta bli! Men det är ju så roligt att baka! Ikväll blir det nog en pizzasallad när jag har ättikan!

– – –

Mera bilder

Alva fotar Kisse.

Alva springer i cirklar innan baletten.

Alva och Richard på svenska lekträffen med jullunch igår.
Alva, jag uppskattar det grafiska upplägget, men du glömde semikolon efter villkorssatsen.

Alva fin i klänning på väg hem från Kindergarten idag.

Vi hade hämtat Sannapanna, hon hade pyjama day idag, det ska vara lite festligt på terminens sista dag antar jag.

.

Jag har gymmat på Gold’s i ett drygt år. Ändå har jag lyckats missa denna fullträff.
(Är det bara jag som har så barnslig humor?)

 

3 Responses to “Manisk mor men intelligenta barn”

 1. Frida Says:

  Ballen! Mohahahaha 🙂

 2. Saltistjejen Says:

  Kul att ättikan blev bra!!!!! 🙂
  Vill även snabbt önska er en riktit fin jul!
  Jag vet inte hur mycket bloggtid jag kommer ha eftersom vi åker till Sverige imorgon (eller idag eftersom klockan är myyyycket nu och har passerat midnatt!) så jag vill önska er det nu!
  Om det inte hinns med sedan.
  Stor kram!!

 3. Ullis Says:

  Barnen är såå fina, som vanligt. Jag är nästan 100 på att knölarna inte är ägg, ta det lugnt va 🙂
  Hur kan du ha missat BAllen??? jag känner inte igen dig! hehehe
  Pöss och Gott Nytt 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s