suddrik

Dagbok från Amerikatt

Istället för värmefilt 16 november, 2009

Filed under: Barnen,Pyssel — Suddrik @ 17:56

Mina barn gör och framför allt säger så himla mycket kul just nu. Jag önskar att jag kunde samla allt i en burk och spara för evigt. Men de små räkorna bara växer och inga foton, filmade sekvenser eller blogginlägg kan hålla kvar det som de är just nu.
Alva bestämde att hon skulle fira helg med 40 graders feber och gjorde så. Vi lämnade in ungarna på Parents Night Out på gymmet och gick sedan ut för att se på bio. Vi hittade ingen film, shoppade lite men köpte inget, gick till vår favoritrestaurang. Där hade man privatfest. De bad om ursäkt och gav oss rabattkupong till nästa besök. Trevlig gest ändå tyckte vi och gick nästdörrs.

Vi var tillbaka på gymmet en kvart i 9. Sanna sparkade boll med svenska kompisarna Simon (som jag tror hon är kär i, besvarat, för han har skickat brev och teckningar med snigelpost) och hans lillasyster Amanda. Alva satt i ett hörn på en matta, glodde in i väggen och hade feber. Röd och fnasig med gråblå ringar under ögonen. Brändes när man tog på henne. Sanna berättade att lillasyrran inte hade ätit någon pizza och att hon somnat på kuddarna framför tv:n. Hon sov i bilen på väg hem. Hon har fått små bubbelgumssmakande barn-tylenol när febern gått över 40. Hon är nu inne på sin 3:e dag, men hon är bara ljum och säkert inte varmare än 38 idag. Det kändes som att hon behövde komma ut. Jag drog på henne regnställ (kallas kul nog för Swedish raingear här) och vi gick ut och fixade. Det regnade konstant men det är 14 grader varmt och helt ok. Ställde undan utemöblerna i skjulet, sopade trappan och ställde undan alla leksaker. Klorerade poolen och fyllde den återigen tömda dammen. Alva och jag kom fram till att det är Dumbo som tömmer den, eftersom andra elefanter skulle ha svårt att ta sig dit utan att lämna spår.
 

Efter en timme i den fuktfriska luften verkar ungen så mycket fräschare.
Hon gick in och jag lärde henne använda CD-spelaren eftersom Sanna inte är hemma, och hon börjar bli gammal nog. Nu hittar hon både power och play, och hon har hört på Tigerjakten många gånger idag.

Själv är jag trött som ett as eftersom hon höll mig vaken halva natten. Hon hade så mycket slem i halsen att hon kräktes lite vid ett tillfälle. Tja, en fördel är ju att jag inte behöver dubbla täcken. Jag har en liten, visserligen sprattlande, men aldrig svalnande värmekälla i sängen.

Kan man inte göra annat så stannar man inne. Vi har haft pysselorgie som började… redan i torsdags vill jag minnas att det var. Sanna har målat sammetstavlor och på små plastbitar som man lägger i ugnen för att krympa dem till smycken.

Viktor stryker på sitt Einstürzende Neubauten-tryck, hans gamla tee är slut och han får inte min! (Han får inte på sig min, haha!)

Jag har sytt pennkjol med körsbär på svart bakgrund. Sedan tryckt Cherry Coke-tee. Kjolen toppen, tröjan lite nja…

Bakat pumpapaj på Sannas begäran, men flickstackarn överdoserade Mac&Cheese och orkade bara en tugga. ”This pie will self destruct within 60 seconds” And it did.

Vi ska sy dockkläder, Sanna har beställt karatedräkt till Povven, Alva klänning till Kissen. Alva har annars mest legat framför tv:n när hon inte målat.

.

Sanna på girl scout-möte. Nästa onsdag ska hon svära eden och bli officiell Daisy. Alla är välkomna att närvara, Arts & Science room på Audobon Elementary 12:30.
 

Otroligt att jag inte trodde att de fanns. De växer överallt. Här mellan asfalt och kantsten. Tyvärr spelar det ingen roll hur mycket smör, vispgrädde och salt jag vräker i, det blir ändå aldrig lika gott som när mamma stuvar.

Annonser
 

2 Responses to “Istället för värmefilt”

 1. Saltistjejen Says:

  Oj stackarn har hon varit så dålig!
  Skönt att höra att hon är på bättringsvägen nu iallafall.
  Det tar på krafterna när de små är sjuka. För alla. Hela familjen. Hoppas ni andra får fortsätta vara friska iallafall och att lilla värmeelementet snart är svalt igen! 🙂

 2. Marianne Says:

  Oj vad duktiga ni är på pyssel. Det låter roligt, kan tänka mig att det blir mycket av den varan med två små döttrar.

  Skönt att Alva är på väg att bli frisk, hon verkar ta det hela med jämnmod i alla fall.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s