suddrik

Dagbok från Amerikatt

Statistik och förbannad lögn 21 oktober, 2009

Filed under: 2. Living in America,Barnen,Mat & dryck,Plugg — Suddrik @ 22:51

Idag orkar ni fler bilder.

Pumpainköp i Sammamish i helgen som var.
Observera att Alva bär på nåt.

Alva på majsblad

Jag tror att ungarna gillar såna här outings mer än något annat. De går bara runt och är. Allt annat är ju tråkigt, kräver snacks, köpa saker, t o m tivoli irriterar ibland, de blir ju trötta. Men att gå på en skitig åker, det är grejer det.

Solrosallé

Pumpaplock 2009

Jorå, mamma och pappa tycker också om landet-outings.
Glömde alla gummistövlar i sommarstugan och vägrar köpa nya. Dr Martens på. Eller… fejk-Martens i plast från H&M för $40. Bekvämare än orginalet dock.

Pumpamamman 2009

Sanna har kvar liftkortet från vårens tubing. Snart lär de öppna pisterna igen, det har varit flera varningar om snö i passen på sistone.

Sanna pumpaletar Pumpor 2009

Ett av mina vackra, intelligenta och trevliga barn provsitter pumpa.

Alva provsitter

Tyvärr var alla pumpor ruttna som vi tittade på. Vi roade oss med att hoppa på dem, de mjukaste sjönk vi in i som i överjästa degar. Så vi plockade lite solrosfrön, köpte några pyttepumpor och drog till Trader Joe’s och köpte stora där istället.

Ruttna pumpor

Nu blir det X-rated en stund!

Jag chattade med en amris, gick ifrån en stund för att ta ut dagens andra paj ur ugnen, en körsbärspaj som trots dålig deg (helt slut på smör, tog olja istället) blev jättefin, och jag var så stolt över min första körsbärspaj någonsin att jag fotade den och la direkt över bilden till datorn. Bilden blev också jättefin, så jag frågade om han ville se min cherry pie. Han blev märkbart störd och jag informerades om att cherry pie minsann var ett välkänt uttryck för kvinnans vagina. Ojdå, tänkte jag och garvade åt ytterligare ett språkligt felsteg. Då undrade jag om han istället ville se ”my furry little animal”… Ekorren Bert vill säga.

Cherry Pie alias Porr-pajen

Cherry Pie alias Porr-pajen

Pumpapaj (asgod och hyfsat nyttig!)

Pumpapaj

Idag ville barna baka och vi gjorde Drömmar eftersom jag länge velat testa och det var ju lättare än anat. (Tack Anna för Hirschhornsalz!) 60 st små blev det, men ungarna har snattat en del.

CIMG5840

Recept Drömmar:
Blanda 200 g rumsvarmt smör/margarin och 1,5 dl socker. Rör ut 1,5 msk vaniljsocker och 0.5 tsk hjortronsalt i lite vatten, häll sedan i smeten och tillsätt 5 dl mjöl. Blanda, rulla 30 bollar. 150 grader C (300 F) 20 minuter.

Gå och baka!

 

Annars så pluggar jag så det gör ont. Jag kan inte riktigt uttrycka hur svårt jag har för det här. Mitt huvud är gjort för mjuka värden, jag kan inte räkna. Det är bara en halvtidskurs, men ger man sig på en statistik-kurs när man bara har gått B-matte på Komvux för 13-14 år sedan och dessutom med det blygsamma betyget G trots relativt idogt studerande, så blir detta en 150%-kurs istället. Jag ser bara bokstäver.

Jag tittar på matte
Tittar på matte

Är någon intresserad, så slå på ”standardavvikelse” på wiki, http://sv.wikipedia.org/wiki/Standardavvikelse.

Eftersom jag har infört träningsförbud till fredag så finns åtminstone tid att läsa.

Annonser
 

2 Responses to “Statistik och förbannad lögn”

 1. Saltistjejen Says:

  Vad duktig du är som pluggar!! Varför behöver du läsa statistik? Ingår det i någon utbildning du pluggar till??
  Jag var heller ingen mattefantast hu! Klarade aldrig min matte på universitetet. Som tur var så var den inte obligatorisk visade det sig.
  🙂
  Kul med er pumpautflykt!!!!

  • suddrik Says:

   Måste och måste 🙂 Jag vill bli Six Sigma-specialist. Vet inte riktigt varför jag utsätter mig för det här dock. Jag har fått hem boken nu, det visar sig att Viktor hade samma på universitetet. Han berättade att han aldrig gick kursen. Jag tittade i boken och insåg att det föreligger viss risk för att vi kommer att ha TVÅ olästa ex…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s