suddrik

Dagbok från Amerikatt

Hål i väggen 6 januari, 2009

Filed under: 2. Living in America,Skillnader — Suddrik @ 22:44

Det finns ett japanskt program som heter hål i väggen eller liknande, vi skrattade åt ett klipp på youtube.com en gång. Det gick ut på att det kommer en vägg mot en, i vilken en tetrisliknande bit är utsågad, man ska stå, sitta eller t o m hoppa om så krävs igenom hålet, annars knuffas man ned i en pool bakom sig. Att se den amerikanska versionen var definitivt inget planerat, men vi råkade ha tv:n på och underhållning för hela familjen är perfekt under timmen före barnnattning.

Det roliga från den japanska versionen, att se de medverkande tänka, reagera och kämpa för att klara hålen var helt borta, istället hade man gjort om det till tjockis-freak show. I båda lagen fanns 1 person som var för tjock för att passa något som helst hål! 1 av dem tvivlar jag skulle klara vårt ytterdörrshål. Så gott som varje moment slutade med att väggen gick sönder. Dessutom är alla klädda i tunn, tunn silverfärgad spandexaktig kroppsstrumpa. Jiggle-jiggle. ”Så väntat!” tyckte vi och tittade glatt vidare på de enorma plasken.

Jag kikade nyss in på den svenska versionen på tv6. Jag visste inte vad man skulle ha för fördomar om svenskarna, men de som kan tänka ett steg längre än jag får tvivellöst sina misstankar bekräftade; självklart är det en ”kändis” med i varje avsnitt! Hela eliten är där, vilket i verkligheten innebär att i 2 program av 3 kunde jag inte lista ut vem av de 3 medverkande som var kändisen. Jag tycker att det är underbart eftersom jag alltid fascinerats över svenskarnas extrema kändiskåthet, hur alla vill ha sina 15 minutes of fame, gärna genom att göra bort sig för inga pengar alls i någon usel dokusåpa på prime time och de som inte vågar leva ut sina egna kändisdrömmar memorerar istället glatt varje kvasi-stjärna som dyker upp på sveriges underhållningshimmel genom att spendera timme efter timme framför hjärndöd underhållning som kostat kanalen närmare noll.

Jag har inte hört någon nämna någon kändis, vare sig liten eller stor, sedan vi flyttade hit. Politiker runt valet javisst, och därefter enbart Obama, det är allt. Jag har inte ens hört någon nämna Madonna. Jag vet ju inte om det innebär att man inte tittar på skräp-tv 🙂 men jag är så glad över att slippa känna mig utanför pga att jag inte vet vilka för tillfället kända personer mina kolleger och bekanta pratar om. Jag har aldrig skämts över att jag hellre lägger tid på att baka, träna eller plugga egentligen, men just detta att inte kunna vara med och snacka på fikarasterna har jag alltid tyckt varit trist. När jag jobbade på Hyrtruckar -95 eller vad det var så tvingade jag mig faktiskt att börja titta på Tre Kronor, jag var 20-30 år yngre än de andra kvinnorna och jag ville ha något gemensamt med dem. Det var f*n inte bra! På WM-data började jag kolla på Lost. Det är alldeles obeskrivligt ruttet! Jag minns ett tillfälle där då en kollega klagade över att vi pratade om barn en gång, då tog jag faktiskt upp att jag inte sett en enda av de senaste 5 filmerna de diskuterat, detta just eftersom jag hade ett litet barn och inte hann titta på film. Jag undrar om det ens finns motsvarande bloggosfär här, med t ex motsvarande blondinbellor som tydligen fotar sina kläder och blir kända på det?

Nej förresten, det undrar jag ju inte alls.

Annonser
 

8 Responses to “Hål i väggen”

 1. Peter Says:

  Usch vad less jag är på kändisar-som-tävlar-mot-varandra-som-en-typ-av-underhållning-program. Det verkar bara finnas två typer av program på TV. Sådana och dokusåpor. Är det bättre over there?

 2. Ullis Says:

  Jag gillar ju mina serier ;Lost, Doctor Who osv:) Men håller till 100% med om det där med kändisar, brrrrrrrr

 3. suddrik Says:

  Peter – you’ve got maul. 😉

  Ullis, klart du ska kolla på dina serier! Bara för att jag hatar Lost så behöver ju inte alla göra det… 🙂 Skulle du se 11th hour så skulle du nog tycka att jag hade kass smak också. Jag minns vad du tyckte om Caligula som jag rekommenderade dig, hahaha!
  Dr Who har jag bara sett ett avsnitt av, (repris från 70-talsversionen ifall det finns nyare?) och jag tyckte att det verkade helt ok. Faktiskt.

  Det jag är så fascinerad av är hur alla verkar lägga så mycket kapacitet på kändisarna. När man pratar med kompisar analyseras Big Brother-deltagarna istället för att man pratar om riktiga saker som sker i våra egna liv och som faktiskt betyder något. Människorna i såporna är handplockade för att skapa intriger och spelar garanterat över, samtidigt mår människor i vår omgivning kanske dåligt och skulle behöva prata om riktiga saker… jaja… KÖP hjälp, 1000:-/timme, haha!

 4. Men du! Who! Nu har du fått igång mig! Den första omgången gick från 63 till åttiotalet, den nya omgången började 2005 och pågår (även om vi för närvarande är mellan säsonger.) Båda är ytterst sevärda.
  Klipp från början av första avsnitten i nya omgången: http://www.youtube.com/watch?v=zrxB4u8gPyY

 5. suddrik Says:

  Haha, Anna du är för härlig!
  Jag har tänkt börja titta på Who flertalet gånger, men struntat i det för att inte fastna i en serie till… 🙂
  VÅGAR jag ens kolla in klippen?? (Jag börjar plugga om någon månad och får förhoppningsvis ett jobb också 😀 )

 6. Anne Says:

  Nånting helt annat….
  Vet att du skrev lite om H&M förut, har förstått att det finns två affärer i Seattle. Vilken skulle du rekommendera, är den ena större än den andra? Spelar det nån roll vilken man besöker?
  Inte så att jag har planer på H&M eller Seattlebesök just nu, men jag saknar verkligen H&M (finns ej i Portlandområdet) och det kan nog bli aktuellt i vår kanske. Synd att de inte har onlinebeställning i USA.

 7. suddrik Says:

  Hej Anne!
  Det finns t o m 3. Jag har varit på den i city och trivdes inte, sedan finns en i university-området som jag tänkte besöka men på HM:s hemsida finns kollektionerna upprabblade och det visade sig att HM i Southcenter var bättre sorterad och hade barnkläder vilket de andra saknar. Det ligger kanske 20 min från Seattle? Vi var där och det var jättebra, vi köpte mängder av barnkläder samt 2 par smala byxor till Viktor.

  Vill man ha hela sortimentet så kanske det kan vara värt extra-resan upp till Vancouver, de ser ut på hemsidan att ha ”allt”. Jag ska definitivt dit snart!

  Jag förstår att du saknar HM, de är tyvärr bättre hemma än här tycker jag och jag önskar verkligen att de hade onlinebeställning hit!

 8. Ullis Says:

  Jag kan ha fel, men min åsikt är att kvaliten på HMs kläder har blivit sämre och sämre, numera går jag inte ens in i deras affärer längre. Tacka vet jag Kapp Ahl 🙂
  Över julledigheten hade jag ett Doktor Who marathon, alla 4 säsonger plus att jag avrundade med 2 säsonger Torchwood. Om du undrar, nej jag har knappt gjort något annat. Jag låg på soffan, katterna låg på mig. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s