suddrik

Dagbok från Amerikatt

Mellandagar (del 1) 29 december, 2008

Filed under: 2. Living in America,Barnen,Resa — Suddrik @ 22:34

Så var det jul ett tag igen. Det har förstås inte orkats med något bloggande som kanske märkts, så idag blir det bilder.

 

Vi har haft vinter. Redmond i vinterskrud, och Microsoft-skylten måste förstås vara med. Man ska inga andra gudar hava jämte dem! 🙂

DecemberSnow1 DecemberSnow2

Den här kvällen den 19:e hade vi barnvakt, Elin tog hand om barnen när vi först åkte ut och köpte de sista julklapparna till barnen och sedan käkade på Claim Jumper. Vi var en vända i Bellevue där det snöade rejält. Vi var inte många på vägarna.
DecemnerSnow3 DecemberSnow4

De stängde kl 22 och vi såg inte en bil på vägen hem genom det -10-gradiga Redmond. Väl hemma fixade Viktor varsin drink som vi drack i bubbelpoolen. Det snöade i våra badrockar, (var inte kul att sätta på sig efteråt,) vi oroade oss för att snön i Rhododendronbusken ovanför skulle rasa i huvet på oss och jag förbannade kapillärkraften som blötte mitt hår fullkomligt, men kul var det! På nyår är det förhoppningsvis varmare och har Alvas snuva gått över ska barnen också få bada då.

DecemberSnow5 DecemberSnow6

Så kom söndagen då Elin skulle till Kalifornien, hennes länge efterlängtade sista-vecka i USA. Vi skjutsade in till Seattle och Greyhound, hon valde buss för att få se mer av landet. Flytbron var oväntat nog rejält snöig och vi anade hur det skulle vara i stan. Som tur var körde vi rakt på Greyhound. Elin hoppade ur med all sin packning, det blir mycket när man ska hem efter 3 månader här, jag sa att ”om det nu blir några problem och bussarna inte skulle gå så ring mig på mobilen så hämtar vi upp dig igen. Vi skulle en snabbis till Ikea och sedan vidare på adventsfika och åkte nästan genast. Dumt. Vi kom bara upp på motorvägen och så ringde stackars Elin, alla bussar var inställda sedan dagen innan. Nu började vårt lilla snöäventyr. Jag gillar och är bra på att köra i snö, men det här var en utmaning. Till att börja hittar jag inte alls, men så tillkom halkan. Precis innan vi hittade en avfart att vända vid åkte vi under en bro på vilken det stod runt 20 övergivna bilar. Folk hade väl fastnat i köer och till slut bara gått. Det var minst 1 dm snö på bilarna. Vi åkte naturligtvis av på fel avfart, tack vare rutnätet är det dock lätt, vi skulle till 9:e från 4:an. Men, jag hittade bara branta uppförsbackar, och jag pratar inte branta bara, utan asbranta. Det stod ett par – tre dm snö i dem, det var oplogat och vi har sommardäck och inte 4-hjulsdrift (upptäckte vi). Jag svettades rejält, men upp kom vi. Bilens bakdel sladdrade omkring som en pendel, men upp kom vi. Vi hann både hämta upp Elin och i tid till adventsfikat, men avstickaren till Ikea fick förstås vänta.
DecemberSnow7 
”Var f*n är vi?”
DecemberSnow8 DecemberSnow9 DecemberSnow10 DecemberSnow11 

Vi såg tre bussar som hade fastnat.
DecemberSnow12

Sanna är galen. Eller nej, hon är faktiskt helt o-galen när jag tänker efter.
DecemberSnow14

Elin och jag hemma hos Cilla och Olof. Vi överlevde!
DecemberSnow13

 

På måndagen åkte vi till preschool för att lämna julklappar, skolan har några nära boende familjer med dålig ekonomi, vilka fått lämna önskelistor och vi har kunnat köpa julklappar (helt frivilligt och ingen ser om vi inte donerat). Vi hade 2 pyjamasar och 2 Barbiesar till ett par 3-åriga tvillingflickor samt småbilar till en liten pojke. Skolan ligger vid en kyrka och de verkade ha haft Snow Day de också för snön var orörd. Inte länge. När jag kom ut efter att ha lämnat paketen hade Sanna och Viktor redan byggt en snögubbe. 
DecemberSnow15

Elin rullade envist på en enorm snöboll för nästa gubbe.
Det här var bara för kul. Bättre bygg-snö hade ingen av oss något minne av.
DecemberSnow16

DecemberSnow17

DecemberSnow18

Elins gumma har tuttar, jag undrar vad kyrkobesökarna tyckte om det. 😉 Hon hade ryggen mot vägen dock! Snögumman alltså.
DecemberSnow19

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s